Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Odgovor.

post objavio/la katran prije 9 mjeseci 3 dana na blogu titolitarizam

Komentari na post

 

Mozda su samo malo nesigurni i drze se zlatne sredine :-)

Objavio/la katran prije 9 mjeseci 3 dana #

ah, a dvoumila sam se izmedju 1 i 2 :)))

Objavio/la gost_839 prije 9 mjeseci 3 dana #

@gost 839
Onda je tvoj pogled u buducnost vrlo optimistican u odnosu na vecinu ljudi :-)

Objavio/la katran prije 9 mjeseci 3 dana #

Zavisi iz cije perspektive posmatras. Veceras sam u drustvu postavila isto pitanje raji, jedan Somalijac je tipovao na 1, ja sam se lomila izmedju 1 i 2, dok je Austrijanac rekao 4. Somalijac i ja smo relativno "mladi" u Austriji i iz nase perspektive, njemu je ovo raj na zemlji, meni zemlja sa perspektivom, a austrijanacu ide na dole u poredjenju na proslo desetljece iliti od kada je euro uveden...

Objavio/la gost_839 prije 9 mjeseci 3 dana #

@gost 839
Anketa je provedena medju stanovnistvom razvijenih zemalja, ali mislim da bi rezultati bili isti gdje god da je provedena. Pitanje se odnosilo na cijeli svijet a ne na licni dozivljaj siromastva, i samog sebe iz 1990 i danas. Taj Austrijanac vjerovatno nije bio siromasan ni 1990. a vjerovatno nije ni danas.
Imas slucaj odgovora od @vanjushka, gdje u prvom dijelu daje tacan odgovor, ali onda kaze da se salila, a u prvom dijelu je mislila na sebe, bila razigrana i vesela, i mozda je to recept da bi se optimisticnije gledalo u buducnost, a onda se uozbiljila i zauzela jedan neutralan stav, koji mozda nudi izvjesnu sigurnost ali je nedovoljno optimistican :-)
Raduje me sto ti je moj post posluzio da se zabavis sa drustvom :-)
Puno pozdrava.

Objavio/la katran prije 9 mjeseci 3 dana #

Temu, zene istoka,zapada,sjevera i juga ostavljam za slijedece druzenje :D ;)
Nego me interesuje, hocemo li citati i o podjeli muskaraca na strane svijeta?! :D

Objavio/la gost_839 prije 9 mjeseci 3 dana #

Tema žena i njihova podjela u cetiri osnovne grupe je moja licna teorija, koja ne mora znaciti da je vjerodostojna, ali na osnovu reakcija i prispjelih komentara daje mi za potpuno pravo da je smatram i vise nego osnovanom.
Ono sto mi je zanimljivo je to da su mi kometare ostavile žene svih grupa, dakle i one koje se smatraju istokom i one koje se smatraju zapadom, kao i one koje su se prepoznale u sjeveru ili jugu :-)
Ne, o muskarcima i njihovoj podjeli na strane svijeta necemo citati, oni su i suvise jednostavni da bi se o njima pisalo :-)

Objavio/la katran prije 9 mjeseci 3 dana #

Nadam se da ti neće zasmetati što ću se nadovezati na vaše posljednje komentare, koji nisu povezani sa ovim postom, kako bih zatražila tvoju dozvolu da primijenim tvoju teoriju i na osobama muškog pola. Pokušala bih to obrazložiti u jednom tekstu na mome blogu kada budem imala dovoljno vremena za taj poduhvat :-)

Objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 3 dana #

Pocinjem razmisljati da svoju teoriju patentiram i licenciram :-)
Bice mi zadovoljstvo da citam o tvom poduhvatu i primjeni teorije na osobama muskog pola. Takvu jednu teoriju i jest postenije da nam predstavi žena. Imas moju podrsku i vjerujem da cemo citati interesantan tekst :-)

Objavio/la katran prije 9 mjeseci 3 dana #

Vasionka 👍🏼

Objavio/la Ghost_839 prije 9 mjeseci 3 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: