Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Ko se maca lati, od maca ce poginuti

post objavio/la jasanstav prije 10 dana 6 sati na blogu Pozor: Jasan stav!

Komentari na post

 

Pa tebi čitav život može proći u sjećanju onda, jer je tako oduvijek bilo na ovim prostorima.

Objavio/la tramvajsexualac prije 10 dana 6 sati #

Dobar post. Na našim prostorima su ta pravila na žalost. A za bivši režim, Damir Avdić je najbolje objasnija u svojoj pjesmi: Bratstvo i jedinstvo.

Objavio/la Riss prije 10 dana 5 sati #

Riss, kad sam čula tog Damira kako kaže da nam jebo Johnny Štulić to i to, pao mi je lik ispod nule. On će tako, a Štulić i Azra izmislili život i za njeg i onih par rifova što zna drmat na gitari.
Sorry...

Objavio/la SenoritaBandida prije 10 dana 3 sata #

@Senorita, ma ne misli on da je Štulić loš, nego je kritički nastrojen prema ovima što su nafurani na Jugu, i s njima ovi što su nafurani na Štulića kao simbola tog režima. Ne priča on tu o Štuliću ko muzičaru, nego ko simbolu režima.

Objavio/la Riss prije 10 dana 2 sata #

Tramvaje
Pa mogli bi pokusati da do promijenimo ...

Riss
Objavio sam tu pjesmu jednom na ovom blogu

Senorita
Stulic je kontroverzna licnost ... ali je svakako licnost i legenda.

Objavio/la jasanstav prije 9 dana 22 sata #

Riss, on misli da je sve loše što je bilo Jugoslavija i što ima veze sa njom.
Ali to nije istina, ko je živio u njoj zna da nije bilo sve tako crno.
Nije bitno ko je voli il ne voli, treba samo pogledati kakva je BiH sad... Al ok, o tom po tom, ja samo znam da kad sad odem u grad koji je u Republici Srpskoj, a Jasni zna o kojem gradu pričam, moram se bojati ako me neko mojim imenom pozove, jer će se većina okrenuti i pogledati te poprijeko. Prije rata to nije bio slučaj.
Nije sigurno ni u Jugi bilo sve perfektno, ali vidite šta imamo sad, ništa ne funkcioniše da valja, prepuno nacionalizma, mržnje i ostalih sranja koje ni jednom od ta tri naroda ne donosi lijepu budućnost.
Izvinite molim vas na mojoj iskrenosti!

Objavio/la SenoritaBandida prije 9 dana 17 sati #

Senorita, ne mislin ja da je u Jugi sve bilo loše, ali taj nacionalizam i mržnja su bili cilo vrime tu, to je i poanta pjesme od Damira, jer da smo mi istinski bili privazišli nacionalizam onda ga ne bi bilo u devedesetima... Jednostavno, sve to što je izronilo u devedesetima je bilo prisutno i ranije, samo je možda bilo potisnuto. Prvom prilikom je izronilo, znači da narod nije istinski prihvatija "bratstvo i jedinstvo", nego je samo primirija strasti.

A BiH danas je katastrofa, al iskreno, meni je draže da živin u vakoj katastrofa državi nego u Jugi di ako opsujem Titu ću odležat u zatvoru. Ali Juga je imala i prednosti i bilo bi idealno da smo te dobre stvari iz socijalizma ostavili, ali jebiga, lakomost i pohlepa onih na pozicijama moći su sve razvalili...

Objavio/la Riss prije 9 dana 16 sati #

Nisam ja ni rekla da si ti to rekao.
Govorim za njega. On mi je ne bitan lik u životu i nije mi baš ni bitno njegovo mišljenje.
Možda si u pravu za tu mržnju koja je i prije bila tu među odraslima.
Ja je se ne sjećam u svojoj školi koja se zvala et baš Bratstvo - Jedinstvo.
Ne sjećam se da je prije bilo ovoliko sirotinje i ljudi koji nisu imali od čega živjeti, normalan radnik je bez problema mogao sa svojom porodicom otići na ljetovanje te države koja je imala ustvari i turizam i industriju, fabrike itd i to ne malo njih već na svim prostorima bivše Jugoslavije.

Radi jedne stvari bi mogla biti ljuta na Tita, što nije svu gamad otjerao tamo gdje im je bilo mjesto i što su svojim nacionalnim strankama zavadili narod, izazvali time rat, a moglo je to proći i bez rata, samo nekome bio cilj da podjeli tu jednu jedinu. Sva sreća nije im uspio plan i da sad taj naš narod bude složan, (jer BiH nije ni muslimaska, ni katolička, ni pravoslavna ili jevrejska država, Bosna i Hercegovina je zemlja svih tih naroda) naš narod i dalje ko najveća stoka na Zemlji ne može se očima gledati, a ne misle ni sekunde na to šta će bit sa njihovom djecom i budućnosti, već čim ispadne iz pičke zadoji ga mržnjom... ma hajde...

Objavio/la SenoritaBandida prije 9 dana 15 sati #

A ne znam, Senorita, ja ne mogu opravdat političke progone i takve stvari koje je Juga radila... I Tito. A mi smo se pokazali kao nesposobni za suživot. Mislin da je rat naša krivica, koliko god da je to bija i interes zapadnih sila. Niko nije iša od kuće do kuće ljudima i govorija im da glasaju za nacionaliste. Ne znan o tom vrimenu puno, negdi san čita da bija Ante Marković ko opcija za glasanje, a koji nije bija nacionalista i da nije dobija skoro ništa podrške... Ko što govori Balaš: krivi smo mi. A ne kažem, ekonomija je u Jugi bila puno bolja, i tu smo puno izgubili, ovakvog siromaštva nije bilo. Al iskreno, meni je draže da živin i u vakoj krnjoj demokraciji nego u Jugi. Ipak je sloboda sloboda.

Objavio/la Riss prije 9 dana 13 sati #

Ja mi jake slobode, svaka budala posjeduje oružje, sve ko tempirana bomba samo čekaš da rokne, ko što su nam i šume pune neočišćenih mina...

Objavio/la SenoritaBandida prije 9 dana 11 sati #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.