Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Njemacka - Soest - 2014.

post objavio/la jasanstav prije 5 godina 10 mjeseci na blogu Pozor: Jasan stav!

Komentari na post

 

Lijepo mjesto, samo ne mogu da odgonetnem da li su ovo bicikla ili moderne skulpture životinja? :)
http://www.blogger.ba/galerije/post/3672092/393261

Objavio/la MSKS prije 5 godina 10 mjeseci #

skulputre zivotinja...obzirom da je nigerijanski umjetnika Dil Humphrey-Umezulike, Dilomprizulike, stvorio stado....treba odgonetnuti koje su to zivotinje :)

Objavio/la jasanstav prije 5 godina 10 mjeseci #

Nije da ne volim umjetnost,mislim, pokušavam da razumijem mnoge rukavce moderne umjetnosti, ali je ovaj baš bio besposlen, ruku na herz :)

Objavio/la Lovica prije 5 godina 10 mjeseci #

hahaha

Hvala zbog iskrenosti. Ali treba znati da je umjetnik odrastao u nekom slamu u Nigeriji. On kreira svoja djela s odpadom koji pokupi sa ulica svog rodnog grada. Mozda bi on to znao bolje obliciti da je imao druge sirovine. Njegov citat:
“Wear and Tear as a concept attempts to expose the often overlooked and underrated elements of the African-Urban communal life which largely influence it. The alienated situation of the African in his own society becomes tragic. There is a struggle inside him, a consciousness of living with the complications of an imposed civilisation. He can no longer go back to pick up the fragments of his father's shattered culture; neither is he equipped enough to keep pace with the white-man's world.“

Objavio/la jasanstav prije 5 godina 10 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: