Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Breaking bad.

post objavio/la sebicna prije 1 mjesec na blogu Svijet iz mog ugla.

Komentari na post

 

Mene su tvoje misli dovele do onog trenutka kada osjetim, kada tačno znam, da sam prevario i da sam izigrao dječaka u sebi. Nisam nikada zakon prekršio, možda nešto sitno, da ne može sitnije...:) Nisam ni vjernik, tako da nemam ni ta religiozna ubjeđenja i postavke koje moram slijediti i poštovati..One osnovne, ljudske norme, oduvijek poštujem i pridržavam ih se. Zaista je tako. Ali, kao dječak sam sanjao, sanjam i danas iste snove. I bude trenutaka, bude trenutaka slabosti kada odustanem, kada se predam, kada se jedan od tih snova saspe u prašinu, u ništa. I tačno osjetim. I tačno znam. I zaboli, bem mu. Baš zaboli. I onda uslijedi par dana, par mjeseci samokritike, borbe i izvinjavanja ovom dječaku u meni...Sve dok opet taj san ne dođe jednu noć. I tada sam opet miran, tada sam opet ja. Ne znam jel me kontaš...Nadam se da kontaš. Mene je tvoj post u ovom smjeru odveo, ovako sam ga shvatio..I sve mogu izgubiti, sve sjebati, ali snove svoje, dječačke? Nikada. Nikada. :)

Objavio/la sollaya prije 1 mjesec #

Taman tako.

Objavio/la tramvajsexualac prije 1 mjesec #

Mislim da tako isto i političari otupe na sve lose sto rade ( tj kradu).

Dobro opisano, zavisi sta je u pitanju, recimo ako je riječ o masturbaciji ili seksu prije braka, to je vjerom zabranjeno, netko i moze (pod)svjesno osjecati krivicu, ali to je jedna od najdubljih covjekovih zelja i zabranili su nam je uglavnom da nas imaju pod kontrolom. Ali ako je rijec o necemu sto moze pocrijediti druge ljude, tu se savjest tesko utisa (osim kod ovih gore navedenu nih 😁 )

Objavio/la LauraTesla prije 30 dana 17 sati #

zao mi je.. tako sam nekada vjerovao u te granice.. na njima su pocivali moji svjetonazori.. medutim naucio sam na tezi nacin.. granica nikad njie ni bilo, postavljene su samo da ne bi pojeli jedni druge.. nemas pojma koliko sam patio zbog toga.. koliko sam platio zbog toga.

Objavio/la bobypen prije 29 dana 23 sata #

@sollaya_ Nekada je potrebno pustiti i osloboditi se svojih ideala da bi mogao nastaviti živjeti, koliko god boljelo i koliko god ne želio pustiti dječaka u sebi.

@lauratesla_ sviđa mi se što si poredila i neke banalnosti s ovim, a ne samo zakonom zabranjene stvari. Ima puno stvari koje sam uradila u životu što nikada nisam zamišljala da je to tako i da ću to tako napraviti. A eto desilo se. Čak sam i promijenila uvjerenja zbog nekih napravljenih stvari, pa mi nije ni žao.

@bobypen_ Slažem se da su granice postavljene da se ne bi izjeli međusobno, odnosno zbog mentaliteta mase. Ali eto, kao dijete ih gradiš i idealiziraš (posebno ako imaš roditelje koji to pojačavaju odgojem), i onda skontaš...

Objavio/la sebicna prije 29 dana 17 sati #

Kako dobar post. Ja san ga doživija tako da se odnosi na loše ljude, koji pređu granice koje ne bi tribali preć. A koliko vidin ti tu misliš na sve nas. Na kraju, kad nešto napišeš, ostaje sve na ličnom doživljaju čitaoca, u ovom slučaju mene.

Objavio/la Tvornicar prije 28 dana 10 sati #

U kontekstu teksta, koji jeste super, razlika između -više dobrog nego lošeg- čovjeka i -više lošeg nego dobrog- čovjeka je ta da prvi neće dozvoliti da trajno ostane s druge strane unutrašnjih granica.
To ne znači da ih neće preći, pa čak i prelaziti više puta ako procjenjuje da je riječ o banalnijim stvarima.
Sada je pitanje da li višestruko prelaženje unutrašnjih granica u vezi sa tim sitnijim situacijama može dovesti do prelaska granice u velikim stvarima. Mislim da je odgovor potvrdan, iako ne bih podcijenila snagu i učinak kajanja. Taj veliki, iskreni i iscjeljujući unutrašnji incident u stanju je čovjeka izmijeniti do neprepoznatljivosti - nabolje.

Objavio/la vasionka prije 28 dana 7 sati #

@tvorničar _ ne bih ja to gledala tako crno-bijelo. Rijetkost je upoznati lošeg čovjeka (ako sam upotrijebila uopće pravu riječ), odnosno da je nekom u krvi to da bude zao. Više manje smo svi u sivoj zoni podijeljeni na manje loše i više loše.

@vasionka upravo tako...tri puta sam čitala šta si napisala i ...wow :)

Objavio/la sebicna prije 27 dana 17 sati #

Ima ljudi koji su moralno lošiji, da im se može s pravom to zamjerit. Tipa gazda/poslodavac koji potplaćuje radnike i tako, radnici u državnim firmama što fušere sve što rade, neko ko namjerno ogovara druge ljude kako bi sebi priskrbija neku korist... Ali opet, slažem se da smo svi u sivoj zoni. Niko nije potpuno bijel, a valjda naspram one količine crne u svojoj sivoj boji, ocjenjuješ druge. :) Ako imaš malo crne onda kao loše ljude primjećuješ one što su relativno i ok, a ako imaš puno crne, da je tvoja siva gotovo crna, onda ti skoro niko nije loš. Polazimo od sebe kad ocjenjujemo druge. A sad, koliko smo svjesni sebe i svojih mana, to je već za zaseban post.

Objavio/la Tvornicar prije 27 dana 10 sati #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.