Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Meni smeta

post objavio/la Estragon prije 9 godina 7 mjeseci na blogu Waiting for Godot

Komentari na post

 

i magarci...

Objavio/la lebisol prije 9 godina 7 mjeseci #

E vidiš i meni se jutros desila slična stvar. Pozovem Filozofski fakultet u Sarajevu, vezano za nostrifikaciju diplome.Eto potrošilo se i previše para za školovanje u drugoj državi i nije pošteno da ova ostane uskraćena, red je dam i njoj nešto. Te ja fino, uredno odem na sajt fakulteta pronađem brojeve studentske službe, okrenem jedan od ponuđena tri broja kad tamo ljubazna službenica prvo me upita zašto mi treba nostrifikacija? Da li nastavljam školovanje ili je u svrhu zapošljavanja. Ja onako skrušeno rekoh u svrhu zapošljavanja ( skrušeno, jer sam svjesna da u ovoj državi je to nemoguća misija ali eto treba se nadati da će stvari ići nabolje tako nam kažu).Kad sam joj odgovorila u koju svrhu shvatila sam da sam se u startu zajebala, teta mi odmah uvali neki novi broj telefona.Možda da sam rekla da nastavljam školovanje bi bila raspoložena da mi malo bolje pomogne. No dobro ne gubim ja nadu nazovem taj drugi broj sa druge strane žice neka nova teta mi ponudi treći broj,doduše ova me nije pitala zašto nostrifikujem mislim da ona nije popila kafu pa joj nije bilo do priče. Sad već okrećem treći broj sa sumnjom da će mi i tamo neko pomoći. I naravno šta, bila sam upravu te sam ponovo dobila četvrti broj u nizu, koji evo zovem cijelo jutro i niko se ne javlja. A sad kviz pitanje, jel' to oni mene zezaju, ili im je žao? Košta školovanje pa ne bi baš da i oni osiromaše moj skromni budžet. Oli stvarno u jednoj ustanovi ne znaju ko i šta treba da radi ili je nadležan ( kako je sad moderno reći). Tako da potpuno razumijem tvog prijatelja.
I još jednu stvar da ne zaboravim ja sam u velikoj dilemi ako konačno uspijem pronaći pravi broj i osobu na Filozofskom fakultetu te uspijem i nostrifikovati diplomu. Hoće li mi ona vrjediti u drugom entitetu jer zaboga nije kod njih, pa se bojim da ću se ponovo ganjati tamo sa nekim tetama i opet plaćati isto. Jer u ovoj državi sve mora da se naplati i svi da se ugrade. Oni su davno skontali kako.

Objavio/la diplzenica prije 9 godina 7 mjeseci #

A niko ti nije postavio pitanje: ''A zašto si se školovala u drugoj državi?!''
A ne, pardon, to će te pitati kad dođeš na nostrifikaciju. Ako ikad dobiješ informaciju... Poučena iskustvom svojih prijatelja, savjetujem ti da to obaviš u Tuzli. :) Šta da ti kažem, linija manjeg otpora...

Objavio/la estragon prije 9 godina 7 mjeseci #

Ja bih izabrala tri vrane za trojno predsjedništvo i od tih cuka napravila parlament-pa bi se oni brinuli za sebe:)
A nas ionako, ko biiiip...

Objavio/la sartoux prije 9 godina 7 mjeseci #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.