Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Čika Olovka

post objavio/la umorni prije 4 mjeseca 21 dan na blogu Priče o umoru

Komentari na post

 

Da,bio je bas fini i nenametljivi čiko u svom svijetu.Dobro si zapazio taj detalj škembo,sam pristup kao da se zna sa tobom dugo vremena.Staces,svi smo mi u nekoj koloni i cekamo smrt.

Objavio/la okrutni semso prije 4 mjeseca 21 dan #

pa ja sad ti žao a vidim sigurno ti puna kuća olovaka što si kupio od njega.
Ti mali, veliki ljudi koji čine naš dan su uvijek tu, polako nestaju ali srećom dođu drugi. I lijepo je što bar negdje ostaše zapisani. tastaturom ne olovkom.
Nikad ga vidio nisam a žao mi.
prije mnogo godina mi priđe jedan u sarajevu opis sličan olovkinom. Prodaje značke. Nisam htio kupit al mu ponudih neku kovanicu. Naljuti se i pristojno mi reče. Gospodine ja ne prosim, ja prodajem. Zamisli me dobro

Objavio/la Drug sikter prije 4 mjeseca 21 dan #

šta je ba đe zapelo. Onaj opet u potoku, onaj na trebeviću,mačak mamuran, šemso odmjeren, trojka neđe iymeđu ilidže i čaršije. Meša u behutu. Četa rješava trću kolekciju Vozarka u tarčinu a oni drugi gisti mi nisu ni interesantni

Objavio/la Drug sikter prije 4 mjeseca 21 dan #

Fifas, tako se poslozilo :)

Objavio/la umorni prije 4 mjeseca 21 dan #

Dobro Efendija, nek te znam...

Objavio/la Musafir_ prije 4 mjeseca 21 dan #

Ma slucajno te izostavi, stariji coek, krecana :)

Objavio/la umorni prije 4 mjeseca 21 dan #

Moj Musafire popušta memorija. Ko cigo dedo Ćoro kad ga pitaju od koje godine je bio u partizanima.
od 47 jebem te usta austrougarska. tako i ja ostarilo se jebiga.
radi li ko šta na tim vašim poslovima? ja se slomih :-)

Objavio/la Drug sikter prije 4 mjeseca 21 dan #

Vidljivo i citljivo :)

Objavio/la umorni prije 4 mjeseca 21 dan #

Vala bas...behut me dobro raslozi.Trebam znati sta je to tako u ponosu da bi se behuta rijesio.Ma plasim se da ne udovoljim cinjenici:'Cega se pameta majmun stidi time se majunska guza ponosi".Mah...aludirao sam tamo ne nekog *silenta koji je smorenom slican ko "pljunut"

Nego evo vam tog gospona olovke i znacke: "Nikad nisam vidio nista ni priblizno slicno.(mozda onog cistaca placa mogu prispodobiti a ima ga u "okupaciji u 36 slika").Dobro se sjecam da mi je prva misao ,kad sam ga spazio,bila da mu Retszh,da ga je vidio ,da prednost pred vlastitim prikazima sotone.Dok sam nastojao ,za tog prvog letimicnog pogleda,rasclaniti znacenje tog izraza,u glavi su mi se zbrkano i poaradoksalno nizale predodzbe o golemoj umnoj sposobnosti,oprezu,skrtosti,lakomosti,veselju,prekomjernom strahu,,lakomislenosti,hladnokrvnosti,pakosti,krvozednosti,slavodobitnosti,veselju,silnom,neizmjernom ocaju.Kakav li je cudan svijet ispisan u tom srcu...rekoh sam sebi"

Objavio/la Gost_10 prije 4 mjeseca 21 dan #

Ja ko Columbo. Jebo me otac radoznala. Vazda ja čačkam mečku u pičku. Šta im je falilo u potocima,voyovima,tranvajima behutima :-)

Objavio/la Drug sikter prije 4 mjeseca 21 dan #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: