Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

cccccccccccccc :)

post objavio/la umorni prije 9 mjeseci 13 dana na blogu Priče o umoru

Komentari na post

 

Ja bi njih dvojicu kume vezo za stolice i donio res peceno jagnje od 12,5 kg pa nek guzloni pate.Da vidis kako tu idu kalorije,ko djeca u školu.Plakali bi ko godina.Mozes misliti sta je ta bagra pojela kad su se druzili sa hanumama u bivsem RS-u.Alahselamet😎

Objavio/la okrutni semso prije 9 mjeseci 12 dana #

Fakst nismo nesto posebno havljali. Nije da nije bilo avega ali nekako prode bez precerivanja :)
Omaklo se
Al se jeste pilo muski

Objavio/la umorni prije 9 mjeseci 12 dana #

E ako se cugalo muski onda ti je sve oprosteno.A i sad ce ti oprostiti moj brat Djura sto te tukao.

Objavio/la okrutni semso prije 9 mjeseci 12 dana #

Morel kume peceno prase, janjad mi nekako suvoparna. Malo cvaraka, svargli i tripica, a za zalit pa nace se nesto ako nista vode obicne ;.(

Objavio/la sikter efendija prije 9 mjeseci 11 dana #

Hey guys, any gay guys willing to video chat here?

Objavio/la Gost_2029 prije 9 mjeseci 11 dana #

E ne mere prase, nisam naucio a i haram je

Objavio/la umorni prije 9 mjeseci 11 dana #

More prasence.Pusti ovog folera i influensera,šatro ne žemo.Mojne čvarke.To je kurac od ovce.Ubice te taj "zdravi"holesterol.

Objavio/la okrutni semso prije 9 mjeseci 11 dana #

3 na 1, popusio sam, ja cu sebi nanijet kilu, mozda malkice i vise, dobro satarom nalupanih janjecih rebaraca da se ima sta glodat :)

Objavio/la umorni prije 9 mjeseci 11 dana #

Novi post :)

Objavio/la umorni prije 9 mjeseci 11 dana #

U drugim gradovima i selima i šumama i gorama naše zemlje ponosne već se dobro zakrhalo. Ovdje samo po koji revolverski metak. Da hoće bar jedno granatiranje, bar jedno ili eto, bar pola bombardiranja da ne provedemo život a ne znamo kako to čudo uživo izgleda. A bilo u našoj zemlji.
Vidjeli smo mi lijepo na televiziji one vojnike JNA, crkla da Bog da, kakve smo joj sastave pisali za rođendan, i nagrade dobivali. Svi se lijepo uparadili - uniforme ,kape, čizme, šljemovi, pa se natakare na tenk, smiju se, usta od uha do uha i svim građanima šalju puse.
A vidjeli smo i one naše borce, rekli da se zovu TO. Ja sam prvo mislila da je to "to" kad mi buraz reče da je to teritorijalna odbrana, odnosno odbrana koja brani teritoriju. Ja se, brate, lijepo ukipila. Oni se postrojili, obučeni k'o rokeri ili ono studentarija, sve farmerice (ja sam kad sam bila mala odbijala da oblačim farmerice. Čula da na divljem zapadu žive ljudi - farmeri i ufurala se kako se farmerke prave od njihovih koža, k'o ono krokodilske cipele od krokodila. Ma nek' je Zapad, ali da nije divlji, još bih možda i posujmala), u majice, patike. Postrojili se oni pred komadantom, visoko u jednoj ruci podigli po koju lovačku pušku ili inu ručne izrade.Vadila ih je samo marama oko vrata ili oko čela. Bez tih marama izgledali bi ono, pojma nemaju, barabe, papani. Marame ih nekako činile važnim.
- Ma zar se oni misle pokrhati s onolikom silom? Nemaju ni teorije ni šanse. Gdje im je uniforma, gdje im je oružje? Oni tamo imaju svega da mogu i prodavati -kažem zabrinuta burazu.
- Ne beri brigu - kaže on. - Pa učila si o partizanima. I oni su tako počeli. Sjećaš li se "jedan na deset, jedan na deset, da, mi smo proleteri". U njima je, bona, srce ko planina.
- Džaba ti srce kod onolikih pušaka, bombi, topova, tenkova, aviona. I što bi taj TO ratov'o s našom Armijom? Đe su Švabe?
- Sad ti je JNA k'o onda Švabe. I partizani su tako počeli pa su poslije i oni sve imali i napičili ih pa su im guzice bježale prije glava.
- A kako su nabavili oružje?
- Pootimali od neprijatelja. I naši će pootimati. Bolji su.
- Ali, oni nisu partizani.
- Ama jesu, samo se tako ne zovu. Osim toga, oni su djeca i unuci partizana.
- Je l' se to tako stalno ponavlja? S kim će onda jednom naša djeca ratovat'? Nema smisla da i ona uživo ne vide ratovanje.
- De, unormli se. Valjda će najzad svi skontat' da je rat ludilo. I više neće ni bit' ratova.

Nura Bazdulj Hubijar "Baš mi je žao"

Objavio/la Gost_10 prije 9 mjeseci 11 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: