Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

„It's complicated“

post objavio/la ReaLupus prije 3 godine na blogu TA-HA

Komentari na post

 

Sve je komplikovano osim jednostavnih stvari.

Objavio/la tramvajsexualac prije 3 godine #

Tako je Grunfe! :-)

Objavio/la ReaLupus prije 3 godine #

Da svedemo,
zivotna avantura do 20-tih je laminarna faza zivota, a poslije 20-tih kao turbulentna faza razmisljanja, bar sto se tice opisa ravnih i kosih dimenzija unutar mozga.
Baza ili osnova komplikovanosti, citajuci ovaj pasus je "rodni list"
(iako u pravnim krugovima, rodni list je samo: "rijesenje o upisu u maticnu knjigu", a izvod iz maticne knjige je dokument koji potvrdjuje da je pravna osoba upisana u maticnu knjigu) i nije sporan, al`nam pravi komplikovanost.

Glede & unatoc, komplikovanosti pocinju sa "nabranim godinama" ili kad postajemo "oldtimer generacija" (iako se naziv jos nije prihvatio u naucnim krugovim).
Trenutno, dakle svako ko ima vise od 20 godina, pripada "oldtimer generaciji",
a to su oni pod pojmom: ne(h)urozan(a), nenaspavan(a), zaboravan(a) sa paralelom povucenom na dugogodisnji razvoj svakodnevnog zivota.
Pocevsi od "Y-generacije" (digitalne generacije), pa na dalje "X-generacije" (analogna generacije), a nastavlja se na "baby-boom generacijom" ....itd.
Moramo naglasiti,da tu nespada "alfa generacija" (to je taman ona generacija, koja je upala u pampers ili tako reci taman ispada iz pampers-a). Naravno, ne pripada ni ti Z-generacija (bezicna, hiperpovezana generacija), mada odrastaju brze i pocinju uciti ranije, jer su od znanja udaljeni samo nekoliko "klikova misem".

Naime, sporno kod "oldtimer generacije" je posjedovanje losih konekcija sa prosloscu, previse spam-ova iz djetinjstva.
Iako se kaze, da "oldtimer generacija" je donijela neka najnovija tehnoloska rijesenja, nije u stanju sloziti sobstvenu particije hard diska u svojoj lobanji.
Iz prostog razloga, jer je ta generacija shvatila, da je vrijeme ireverzibilan (nepovratan) proces, bas onako, kao kad se pomjesa kafa sa mljekom, pa pokusvamo da radvojimo jedno od drugog, a shvatimo da neizvodljivo.

Objavio/la fluid prije 2 godine 11 mjeseci #

Fluid... toliko godina sam okruzena inzinjerima i opet slaba konekcija :-)

Dobar je ovo elaborat, ali ja od svega primjecujem kako si nasoj generaciji dao jedan fini naziv. "Oldtimer" generacija. Odlicno. Mnogo govori. Laska :-)

Ovaj "oldtimer" ti mora reci da voli svaki predjeni kilometar svog zivotnog vijeka i, cak sta vise, romanticno smatra da "oldtimeri" nisu iz prostog hira njegovani i cijenjeni :-)

Bogatstvo je pojmiti prolaznost nekog vremenskog perioda, a jos vece neprolaznost nas u vremenu....

Objavio/la ReaLupus prije 2 godine 11 mjeseci #

selam od jednog penzionisanog blogerskog old timera....vjerujem da je generalno sve o.k.kod tebe.. iako je vjerovatno complicated

Objavio/la passage prije 2 godine 11 mjeseci #

Alejkumu sselam, smijem li reci... stari moj prijatelju :-) Joj, kako mi nedostaje passage :-( Oldtimer - oldblogger.

Da, it's complicated :-) Ali, pozitivno complicated... ti, tvoji? Nadam se kako si nas i ostavio: sretan i zadovoljan. Maxuz selam tebi i tvojima!

Objavio/la ReaLupus prije 2 godine 11 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: