Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

LEZIBABA (jednostavni uljevak sa tikvom)

post objavio/la oBloze prije 8 godina 6 mjeseci na blogu Vegetarijanski recepti

Komentari na post

 

vrlo slicno i ja ovo pravim, takodje jako rado jedemo, iako je zovemo drugim imenom :)

Objavio/la Slovka prije 8 godina 6 mjeseci #

Kod nas se ovaj ludi naziv odomaćio kao uspomena na taj dan pod Grmečom :)

Objavio/la oBloze prije 8 godina 6 mjeseci #

Budi ponosna i na mamu rahmetli i na 'misiracu' i na jelo i na Grmec i na Krajinu. Nemoj objasnjavati Allahati sta je misirica jer je **pak onaj koji kaze da nezna sta je to.

Sve sto je sa misiracom bih mogla jesti citav zivot...i slano i slatko. NJAm NJAM NJAM. Ako te put navede pod Grmec ovog ljeta nemoj da se nebi javila. Zelim da te upoznam :-)).

Objavio/la ~anatomy prije 8 godina 6 mjeseci #

Mislim da ću samo proći kroz Krajinu, tako da ne vjerujem da ćemo se tamo vidjeti. Ali ako tebe put nanese u Sa, i ja bih tebe rado upoznala. Nećeš vjerovati, ali nikad nisam bila u Sani, iako su mi dragi prijatelji od tamo :)

Objavio/la oBloze prije 8 godina 6 mjeseci #

@anatomy, ja zaista nisam znala sta je misiraca, iako sam bila u krajini i jako mi se dopada. tikvu volim u svim izdanjima, a oBloze ima uvijek jako zgodne recepte, pa cu tako ovaj da prepisem doslovce i napravim uljevak od tikve, sa velikim zadovoljstvom :)
toliko od **pka zvanog slovka, mahanje!

Objavio/la Slovka prije 8 godina 6 mjeseci #

često pravim ovakav uljavak, po vrlo sličnom receptu. I volim tikvu u svim varijantama, no ponajviše onu "slatku" , zimsku, tzv. "stambolku" ili "budimku" :)) Super su ti recepti, oBloze ! :))

Objavio/la ammaraa prije 8 godina 6 mjeseci #

Hvala na lijepim riječima u vezi recepata.
Samo vas molim da više ne koristimo riječi poput pak-shu, ne bismo kvarile ukus jela i pozitivnu atmosferu (udišemo ljubav-izdišemo nemir hahahahaha) na ovom blogu. Misirača je lokalna riječ, ja sam je pomenula zbog uspomena. Nisam ni ja znala šta su civare( u Bihaću se kaže tačke), pa hercegovački pipun, ovdje se mahune kažu boranija( u predgrađima Bihaća kažu mohunje)...što više toga znamo, bogatiji smo :)

Objavio/la oBloze prije 8 godina 6 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: