Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Tikvice punjene ječmom ili heljdom

post objavio/la oBloze prije 8 godina 6 mjeseci na blogu Vegetarijanski recepti

Komentari na post

 

super, ovo mi je sutra za večeru, al bez komorača/fenela :)

Objavio/la Cekerusa prije 8 godina 6 mjeseci #

MMM...ovo je odlično. Često pripremam nešto slično al umjesto ječma punim smeđom rižom. Pokušat ću i ovu verziju. Obožavam tikvice, tako su svestrane!:D

Objavio/la amaji prije 8 godina 6 mjeseci #

Slobodno bez fennela, neće biti razlike!
Ovo je zapravo indijsko jelo, ima neki svoj naziv...ali se pune okrugle, male tikvice...i u tom receptu se zapravo i pune smeđom rižom :)

Objavio/la oBloze prije 8 godina 6 mjeseci #

Da, zove se kotu bhara louki, i izvorno se pune heljdom.Ma ima varijacija puno, mašti na volju! Ima jedan odličan blog...nažalost ugašen je al ima puno genijalnih recepata, izvorna indijska kuhinja...http://indijskakuhinja.blog.hr/

Objavio/la amaji prije 8 godina 6 mjeseci #

Da, da, jako volim taj blog koji je pisala Kalyana candrika iz Zagreba :).

Objavio/la oBloze prije 8 godina 6 mjeseci #

Recices da ti se samo javljam kad mi treba nesto no, tvoje misljenje cijenim po pitanju vegetarijanske kuhinje pa prema tome: dali imas dobar recept za chana masala? Jede mi se nesto domace, ukusnije a ne chana koja pliva u ulju.

Objavio/la -Anatomy prije 8 godina 6 mjeseci #

I zaboravih reci, primjenila sam tvoj savjet u vezi veganskog kolaca (pitala sam te prije par sedmica za savjet pa si mi dala tonu ideja) i svojim veganskim gostima posluzila palacinke. Izvalili su se iz sjedista kad su vidjeli palacinke. Ovdje inace za palacinke misle da su praaaavo fensi pa zato reakcija na njih. Uglavnom, pravi hit nakon krompiruse, musake, i salate od pecenih paprika i kapara :-))))

Objavio/la -Anatomy prije 8 godina 6 mjeseci #

Ma šta ti je chana masala? Nisam nikad pravila, barem ne pod tim imenom? Možda i jesam ali ne znam...uglavom, proguglaj ti malo, nisam autoritet za to.
Drago mi je da su gosti bili zadovoljni...Ovdje ako mikronske baklavice ne izneseš, svi kažu ko da ništa hanima nije ni priredila. Piši, bona, nedostaju mi tvoji legendarni postovi...volim tvoj humor i dašak Krajine u tvojim postovima :)

Objavio/la oBloze prije 8 godina 6 mjeseci #

Ma chana masala ti je uvarak od leblebije ali treba mi neki dobar recept. A pisacu kad stignem draga moja. Ako Bog da(dne) ;-)

Objavio/la Gost_4205 prije 8 godina 6 mjeseci #

Pa leblebije je uvijek dobro prethodno skuhati, nabaciti začina na ghee ili neko ulje, propržiti začine od većih ka manjim i na kraju prodinstati leblebije na tome. Meni se super slažu sa đumbirom i biberom, može se na kraju dodati i jogurt. čitala sam neki recept, gdje se prodinstaju začini, pa cvjetovi karfiola, pa na kraju se doda leblebija i kuha u malo vode...ali nemam vremena da prekucavam.

Objavio/la oBloze prije 8 godina 6 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: