Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Štrudla, orahnjača...ili kako već

post objavio/la oBloze prije 8 godina 10 mjeseci na blogu Vegetarijanski recepti

Komentari na post

 

prelijepo :)

Objavio/la caoo prije 8 godina 10 mjeseci #

Slučajno sam naišla na tvoj blog prije par tjedana kad sam tražila vegetarijanske recepte po netu, i baš mi je super izgledala neka tvoja hrana ovdje (makar, nisam još niš tvojih recepata isprobala, stoje u redu iza duuugog niza drugih recepata koje sve moram probati - nedavno sam se tek prebacila na kuhanje bez mesa, još otkrivam taj svemir). Bilo mi je žao vidjeti da ne apdejtaš više blog, ali dodala sam te u RSS reader u slučaju da se nekad ubuduće vratiš, i baš mi je drago bilo vidjeti jutros novi post kod tebe :) Nadam se da ćeš i nastaviti objavljivati recepte.

Veliki pozdrav iz Dalmacije :)

Objavio/la M. prije 8 godina 10 mjeseci #

Drago mi je ponovno vidjeti tvoj recept! Nadam se da ćeš navraćati češće - tvoji recepti su prava inspiracija. Isprobala sam omlet i ćufte od krumpira - super su. Ja sam do sada miješala krumpir s tikvicama i zobenim pahuljicama - nisam vjerovala da se sam ovako super poveže.
Probala sam i Cheesecake i kolač s prosom - mljac.
Štrudle nastavljaju tradiciju ljepote :)
Pozdrav iz Zagreba

Objavio/la Gost_3180 prije 8 godina 10 mjeseci #

Hvala ti draga na ovome receptu; moja mama i baka su radile odlicne orehnjace, upravo kao sa tvoje slike. na zalost prekasno je da ih pitam za recept, tako da si mi bas ispunila zelju sa ovim receptom! :-) yhs, SRdd

Objavio/la Gost_439 prije 8 godina 8 mjeseci #

Hvala svima, a posebno tebi draga moja Sundari Radhika (imaš tako lijepo ime da sam ga morala navesti :)

Objavio/la oBloze prije 8 godina 8 mjeseci #

do ove orahnjače došla sam putem pretraživanja slika na googleu. predivna je! da li mi možete objasniti kako je rolate, jel čvrsto ili onako lagano. je li stavljate fil do samih rubova tijesta ili ostavite malo prazno? super mi izgleda i voljela bih da i moja tako izgleda pa zato pitam sve pojedinosti. hvala

Objavio/la Gost_96 prije 7 godina 8 mjeseci #

Hvala!
Fil ne stavljam do kraja, 2-3 cm od svakog kraja ostavim. Rolam je čvrsto, ne bi trebalo biti zraka unutra. kada se zarola, na dno tepsije se stavi onaj dio kojem se vide rubovi, znači gornja površina mora biti glatka.
tijesto ne mije biti ni pretvrdo ni premekano zakuhano, inače neće narasti ili ć u suprotnom biti gnjecavo.

Objavio/la oBloze prije 7 godina 8 mjeseci #

Baš vam hvala na brzom odgovoru i iscrpnom objašnjenju. Pravit ću je ovih dana po vašim uputama pa javim dojmove. Dosada sam je uvijek pekla 40 minuta na 180 i ona je uvijek bila ukusna, ali kao da je unutra malo "gnjecava", tj. premekana. probat ću ovaj put malo duže peći i očekujem super rezultat s obzirom na sve savjete.

Objavio/la Gost_5875 prije 7 godina 8 mjeseci #

I ja isto mislim da je bolje peći oko sat vremena na 180 stepeni. To ću morati promijeniti u receptu.

Objavio/la oBloze prije 7 godina 8 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: