Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Masa za oblaganje torti

post objavio/la oBloze prije 9 godina 8 mjeseci na blogu Vegetarijanski recepti

Komentari na post

 

Draga,

lijepo ti je sunceko ( podsjeća na Lord Jagannatha ). Pokusati cu napraviti fondant po tvom postupku, budući da sam ga radila sa glicerinom i biljnom želatinom ( agar agar u prahu )pa mi i nije baš ispao kao kupovni fondant.
Ne znam, toliko puta sam pokušala i malo sam vec umorna od pokusaja. Treba paziti na svaku kap vode.....

Objavio/la indu prije 9 godina #

Draga moja Indu, ova masa nikad nije elastična kao fondant, ali ako smjesa nije dovoljo elastična, može se uvijek dodati malo putera ili šećera po potrebi, dok se ne dobije nešto nalik plastelinu. Ne mora se paziti na svaku kap.

Objavio/la oBloze prije 9 godina #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: