Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Cheesecake (15 minuta, bez pečenja!)

post objavio/la oBloze prije 9 godina 10 mjeseci na blogu Vegetarijanski recepti

Komentari na post

 

molim te pojasni mi ovaj sir - gdje da ga nadjem??
odavno trazim ovaj recept ali sir nikako da "odredim"

Objavio/la Slovka prije 9 godina 10 mjeseci #

Ja u Amku našla neki Krem sir (čini mi se Natura vita), a ima kupiti i Mljekara Šabac i MAscarpone u Merkatoru.

Objavio/la oBloze prije 9 godina 10 mjeseci #

bravo! mascapone sam sasvim zaboravila, hvala!

Objavio/la Slovka prije 9 godina 10 mjeseci #

divan kolac.

Objavio/la Gost_6802 prije 9 godina 10 mjeseci #

ovo vrijedi probati..posebno mi se sviđa kako si napravila biskvit, on se može iskorititi za razne kolace

Objavio/la tratincica prije 9 godina 10 mjeseci #

Mljeveni keks sa mlijekom ili sokom od jabuke se može koristiti za svašta, od rolata, do raznih recepata kojim je potreban oblik. Recept sam modificirala sa www.kurma.net. On je umjesto mlijeka keks zamutio sa puterom, što mislim da je nepotrebna masnoća, a umjesto šlaga je koristio sweetened condensed milk, kojeg nemam.

Objavio/la oBloze prije 9 godina 10 mjeseci #

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.......

Objavio/la yildiza prije 9 godina 10 mjeseci #

Često pravim sličnu torticu i svima se sviđa. U početku sam koristila Mascarpone poslije sam prešla na Naturin krem sir jer sam otkrila da je ukus manje više isti. Nekad pravim bez voća, nekada dodam voće a jednom prilikom sam dodala slatko od šljiva koje je pravila moja mama. Sve verzije su pojedene u roku od 24h. :))

Objavio/la brusnica prije 9 godina 10 mjeseci #

Ove sedmice kod mene je isto Cheesecake, ili bjela tojta što Car kaže. Samo ti ja sve termički obradim jer u moj recept idu jaja. I u koru malo cimeta i vode, bez mlijeka. A bilo koji krem sir zamjenjuje mascarpone.
pozdrav.
alterego

Objavio/la Gost_3971 prije 9 godina 10 mjeseci #

Bas ti hvala za ovaj recept! Trebam nesto napraviti ovaj vikend za jednu funkciju, i ovo mi bas odlicno izgleda. Prije par godina sam pravila slican kolac, svima je se dopao, a tako je bilo lagano i brzo.

Btw, cream cheese (Philadelphia, recimo) sada skoro ima svugdje za kupiti u zapadnoj Evropi i Americi, i to cak i u manje masnim verzijama (ne bih preporucila potpuno bezmasnu jer nema apsolutno nikakvog ukusa i nije cvrst).

Objavio/la MSKS prije 9 godina 10 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: