Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Bulgur sa cveklom/ciklom

post objavio/la oBloze prije 9 godina 10 mjeseci na blogu Vegetarijanski recepti

Komentari na post

 

Njami :))
Odusevljena sam nacinom na koji serviras hranu! Naucila sam i nesto novo a to je da kopar ide uz cveklu :)

Objavio/la brusnica prije 9 godina 10 mjeseci #

Ja ne znam sta je bulgur.

Objavio/la almagrim prije 9 godina 10 mjeseci #

"Bungur/Bungur je naziv za zdrobljena cijelovita zrna pšenice, u današnje vrijeme, često prethodno kuhana na pari i isušena, ali da se sačuvaju svi hranjivi sastojci. Uobičajen je sastojak turske, srednjeistočne i indijske kuhinje. Dok bijelo brašno i gotova hrana nisu zamijenili mame za šporetom, a hrana po tržnim centrima toplinu doma, naše su nane tradicionalno pripremale razne čorbe od bungura/bulgura. I M.M. Bašeskija spominje bulgur čorbu u jednom od svojih zapisa. Kod nas ga ima kupiti u skoro svakoj većoj radnji, često pod nazivom Bungur keške :). "
Ima ga kupiti u svim većim samoposlugama, a meni je najbolji onaj iz DMa.

Objavio/la oBloze prije 9 godina 10 mjeseci #

hvala ti na tvojim postovima, zaista pruzaju drugi pogled na vegetarijanstvo, carobno izgleda. hvala ti...

Objavio/la maja85 prije 9 godina 10 mjeseci #

Hvala ti. Drago mi je kada vidim da ovaj blog ima neku svrhu. To mi daje inspiraciju da i dalje kuham, slikam i objavljujem.

Objavio/la oBloze prije 9 godina 10 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: