Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Varivo od kelja (Bandgobhi alu sabđi)

post objavio/la oBloze prije 9 godina 10 mjeseci na blogu Vegetarijanski recepti

Komentari na post

 

ovo mi je definitivno jedina sansa da "ofalim"
sutra cu jesti po ovom tvom "kuharu"....ovo je preslo sve mjere

Objavio/la Slovka prije 9 godina 10 mjeseci #

Meni je ova hrana toliko ukusna, da nema šanse da smršam.

Objavio/la oBloze prije 9 godina 10 mjeseci #

nemoj mi boooona to radit' :)))))
a ja se tamam nadala.....

Objavio/la Slovka prije 9 godina 10 mjeseci #

Moj muž kaže da su biljojedi mahom debeli i dobroćudni, a mesojedi krvoločni i zgodni :)

Objavio/la oBloze prije 9 godina 10 mjeseci #

ja kazem da je naj losije meso bolje od najboljeg kupusa:))))

Objavio/la MellGibson prije 9 godina 10 mjeseci #

Pa šta onda radiš na ovom blogu?

Objavio/la oBloze prije 9 godina 10 mjeseci #

izvini ako je vec bilo ovo pitanje i ako si odgovorila, nisam upratila, pa cu mozda ponoviti. koji slag i puding ti koristis u kuhanju? ja sve nekako oklijevam da to koristim u kuhanju, jer sve kontam da su puni hemije...? ima li neka zdravija varijanta koju si otkrila, ili moramo ipak i malo hemije unijeti u organizam?

Objavio/la Gost_3531 prije 9 godina 10 mjeseci #

nadam se da cu naletjeti na komad mesa :))

Objavio/la MellGibson prije 9 godina 10 mjeseci #

Generalno, nešto hemije moramo unijeti u organizam, jer živimo u takvom svijetu. Zagađeno je sve oko na,s živimo u armiranom betonu, zrak je pun hemije, voda, mobiteli, računari...
Isto tako, šećer (posbno bijeli) je jednako nezdrav kao i kojekakvi konzervansi i ostalo. Bolje ga je zanijeniti nerafiniranim šećerom, medom ili sladovima. Šlag i puding su obično sastojci u slatkim jelima...tako da samim tim idemo na nešto što nije milion posto zdravo, ali neka zadovoljstva u životu moramo imati i niko nam ne garantuje da sutra neće klavir pasti na nas :)
E kad smo sve ovo prodiskutovali...
Zamjena za puding: možeš koristiti obično brašno, rižino brašno ili gustin. Od ovo troje je najbolji gustin (150-200 grama na 1l mlijeka), a priprema se isto kao puding. Poslije samo dodaš aromu po želji.
Što se šlaga tiče, ja koristim Dolcela šlag hit, mada je od toga kao zdravije ono tečno vrhnje za kolače...ali nikad nisam sigurna kako će se umutiti pa ga ne volim. Možeš koristiti jogurt koji preko noći ocijediš u gazi i poslije zasladiš plus malo vanilije, domaće vrhnje kiselo ili griz na mlijeku...Sa ovim gustim jogurtom možeš praviti sladoled, ukrašavati voćne salate i kolače...Ovo mi trenutno pada na pamet.

Objavio/la oBloze prije 9 godina 10 mjeseci #

P.S. Kupovni puding upravo i jeste gustin sa aromom, s tim da se tu još ubaci poneki stabilizatorčić, malo boje i eto ga!

Objavio/la oBloze prije 9 godina 10 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: