Objavio/la xapuc prije 10 godina 5 mjeseci #
|
extra! pravim ovo odmah! |
 |
Objavio/la tratincica prije 10 godina 5 mjeseci #
|
Javi kako je ispalo! |
 |
Objavio/la oBloze prije 10 godina 5 mjeseci #
|
Agar-agar je odlicna zamjena za zelatin takodje za one od nas koji ne konzumiraju svinjske proizvode.
A kolac divno izgleda, i ne zvuci komplikovano za napraviti. |
 |
Objavio/la MSKS prije 10 godina 5 mjeseci #
|
MSKS***Da li se pomoću agar-agara mogu praviti one američke glazure za torte? |
 |
Objavio/la oBloze prije 10 godina 5 mjeseci #
|
Blogice, ti si izgleda neko ko voli ugoditi svojim gostima. Volim biti gost kod ljudi kao sto si ti (mada nisam zahmetli ama bas nikako...sto jede gazda kuce jela bih i ja sem ako se nekosi sa mojim ubjedjenjima vjerske prirode ili zbog zdravlja kao sto je slucaj kod tvojih prijatelja). Veliki je sevap (koliko sad vjerujes u to neznam) ugostiti svoga gosta i dati mu osjecaj dobrodoslice. |
 |
Objavio/la anatomy prije 10 godina 5 mjeseci #
|
Anatomy***Da, volim ugoditi gostima, nije mi ništa u kuhinji mrsko, a volim i eksperimentisati.
Što se sevapa tiče, naravno da vjerujem, Na neki način, pošto dijelom potičem iz muslimanske porodice i imam par dragih prijatelja prakticirajućih muslimana, sve to je nekako sastavni dio života ovdje i smatram svoje poznavanje Islama velikim bogatstvom. S druge strane i Vedski spisi nalažu da se gosta, makar i neprijatelja dočeka na najbolji mogući način...i o tome postoje brojne preporuke, priče i slično.
U svakom slučaju, gostoprimstvo je dio svake istočne kulture. |
 |
Objavio/la oBloze prije 10 godina 5 mjeseci #
|
Mmmmmm ovo je super.Nešto ovako sam našla u jednoj makrobiotičkoj kuharici samo bez ovog voćnog dijela, samo proso kuhano u soku.Probat ću izgleda genijalno... |
 |
Objavio/la amaji prije 10 godina 5 mjeseci #
|
Da, agar-agar se moze koristiti u vecini glazura koje sadrze zelatin. Mada, iskreno receno, obilno iskustvo mi kaze da je ovaj tvoj kolac puno bolji od bilo kakve americke torte, koje su suvise masne, slatke, i suhe. Recimo, za njih je potpuno neshvatljivo to sto mi koristimo slag/slatko vrhnje za glazure (koje cesto zacinimo raznim okusima), a sasvim im je ok pomjesati kilogram punomasnog sira (poput Philadelphia-e) sa isto toliko secera u prahu i premazati s time tortu koja je ionako kaloricna bomba. Sinoc sam na jednom rodjenanu pojela jedan zalogaj (bukvalno) ovakve torte, i istog momenta mi je bilo muka, i samim tim neprijatno jer nisam htijela biti nekulturna. Uh, uzas -- i sad mi je taj ukus u zelucu. |
 |
Objavio/la MSKS prije 10 godina 5 mjeseci #
|
joj kako je ovo dooobroo!! Prvom prilikom ga pravim i javim kako je ispalo |
 |
Objavio/la Gost_3508 prije 9 godina 6 mjeseci #
|