Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

25. Veganski kolač sa šumskim voćem

post objavio/la oBloze prije 10 godina 5 mjeseci na blogu Vegetarijanski recepti

Komentari na post

 

mmm. ovo mi se svidja.. sretno sa blogom. posjeti www.download-igre.co.cc

Objavio/la xapuc prije 10 godina 5 mjeseci #

extra! pravim ovo odmah!

Objavio/la tratincica prije 10 godina 5 mjeseci #

Javi kako je ispalo!

Objavio/la oBloze prije 10 godina 5 mjeseci #

Agar-agar je odlicna zamjena za zelatin takodje za one od nas koji ne konzumiraju svinjske proizvode.

A kolac divno izgleda, i ne zvuci komplikovano za napraviti.

Objavio/la MSKS prije 10 godina 5 mjeseci #

MSKS***Da li se pomoću agar-agara mogu praviti one američke glazure za torte?

Objavio/la oBloze prije 10 godina 5 mjeseci #

Blogice, ti si izgleda neko ko voli ugoditi svojim gostima. Volim biti gost kod ljudi kao sto si ti (mada nisam zahmetli ama bas nikako...sto jede gazda kuce jela bih i ja sem ako se nekosi sa mojim ubjedjenjima vjerske prirode ili zbog zdravlja kao sto je slucaj kod tvojih prijatelja). Veliki je sevap (koliko sad vjerujes u to neznam) ugostiti svoga gosta i dati mu osjecaj dobrodoslice.

Objavio/la anatomy prije 10 godina 5 mjeseci #

Anatomy***Da, volim ugoditi gostima, nije mi ništa u kuhinji mrsko, a volim i eksperimentisati.
Što se sevapa tiče, naravno da vjerujem, Na neki način, pošto dijelom potičem iz muslimanske porodice i imam par dragih prijatelja prakticirajućih muslimana, sve to je nekako sastavni dio života ovdje i smatram svoje poznavanje Islama velikim bogatstvom. S druge strane i Vedski spisi nalažu da se gosta, makar i neprijatelja dočeka na najbolji mogući način...i o tome postoje brojne preporuke, priče i slično.
U svakom slučaju, gostoprimstvo je dio svake istočne kulture.

Objavio/la oBloze prije 10 godina 5 mjeseci #

Mmmmmm ovo je super.Nešto ovako sam našla u jednoj makrobiotičkoj kuharici samo bez ovog voćnog dijela, samo proso kuhano u soku.Probat ću izgleda genijalno...

Objavio/la amaji prije 10 godina 5 mjeseci #

Da, agar-agar se moze koristiti u vecini glazura koje sadrze zelatin. Mada, iskreno receno, obilno iskustvo mi kaze da je ovaj tvoj kolac puno bolji od bilo kakve americke torte, koje su suvise masne, slatke, i suhe. Recimo, za njih je potpuno neshvatljivo to sto mi koristimo slag/slatko vrhnje za glazure (koje cesto zacinimo raznim okusima), a sasvim im je ok pomjesati kilogram punomasnog sira (poput Philadelphia-e) sa isto toliko secera u prahu i premazati s time tortu koja je ionako kaloricna bomba. Sinoc sam na jednom rodjenanu pojela jedan zalogaj (bukvalno) ovakve torte, i istog momenta mi je bilo muka, i samim tim neprijatno jer nisam htijela biti nekulturna. Uh, uzas -- i sad mi je taj ukus u zelucu.

Objavio/la MSKS prije 10 godina 5 mjeseci #

joj kako je ovo dooobroo!! Prvom prilikom ga pravim i javim kako je ispalo

Objavio/la Gost_3508 prije 9 godina 6 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: