Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

21. Kolač od integralnog brašna (Radhe-Šyam by Jahnukanyaka)

post objavio/la oBloze prije 10 godina 6 mjeseci na blogu Vegetarijanski recepti

Komentari na post

 

evo jedan super fini, brzi receptic za pravo ukusan kolacic, iako nije integralni, probaj, ja ga obozavam :)

ANĐEOSKI KOLAČ
Po šoljica griza, mlijeka, šećera, mljevenih oraha, grožđica, i ulja,
1 jaje, prašak za pecivo i 4 naribane jabuke
Sve sastojke izmiješati i uliti u pleh. Staviti u već zagrijanu rerun i peći na 180-200 C.
Ispečen kolač, dok je još mlak preliti sa preljevom od:
100g čokolade za kuvanje, 3 kašike vode, 2 kaš šećera i 80g maslaca.
Zagrijati na ploči, da ne provri i kada se ujednači, posuti preko kolača.
Ili napraviti šlag pjenu i time ukrasiti.

mada ja licno vise volim samo staviti slag kremu i vocni toping odozgo :)))

Objavio/la shizika prije 10 godina 6 mjeseci #

Je li kerob rogač? MOže li se zamijeniti kakaom? Ne volim rogač

Objavio/la Gost_4264 prije 9 godina 4 mjeseca #

Nije. KErob je fini, sitni, prerađeni rogač. Rogač je prekrupan i dosta gorak. KErob je puno ukusniji. Ako korisitš kakao, slobodno kerob u receptu zamijeni sa njim, nećeš pogriješiti. Sretno.

Objavio/la oBloze prije 9 godina 4 mjeseca #

da li se ovaj preljev kuha pa se onda njime preljeva ohlađen kolać?

Objavio/la Gost_5366 prije 7 godina 1 mjesec #

Izvini, u receptu je stvarno nejasno. Da, preljev treb zagrijati dok se svi sastojci ne otope i ne povežu, ne treba čekati da proključa (može smo "prvi ključ"). i onda kada se malo rashladi, preliti preko ohlađenog kolača. U suprotnom će se sve upiti u kolač.

Objavio/la oBloze prije 7 godina 1 mjesec #

hvala :-D

Objavio/la Gost_5366 prije 7 godina 1 mjesec #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: