Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

13. Vege-burgeri, popečci ili polpetići

post objavio/la oBloze prije 10 godina 10 mjeseci na blogu Vegetarijanski recepti

Komentari na post

 

i ja sebi pravim ove odreske, i odlicni su, ukusni, dugo drze sitim, daju dosta energije :))
jos ovaj sos mmmm-da posebnu aromu :)

Objavio/la shizika prije 10 godina 10 mjeseci #

Sta su to sijine ljuske? Jel to samo zrno soje ili njen omotac? Inace, koristila sam sojino brasno (platila ga crno ispod nokta)jedan put da pravim pizzu i bila mi je odvratna. Ima stvarno prejak ukus.

Objavio/la Anatomy neulogovana prije 10 godina 10 mjeseci #

Shiz***Da, zaboravih napisati da su stvarno zasitne.
Anatomy***Eeee, sojino brašno se koristi u jako malim količinama (jedna kašika se smatra kao zamjena za jedno jaje) i ono se nikada ne koristi za pravljenje tijesta, kao brašna od žitarica. Brašna od mahunarki (leblebije ili soja) se koristi uglavnom kao vezivo ili ovo brašno odd slanutka za mnoge druge recepte.
Sojine ljuskice su nekakava prerađevina od soje, nisu omotač, nego mislim da se zrna soje melju i oblikuju u te neke razne oblike, kao što su šnicle ,kockice ili ljuskice.

Objavio/la oBloze prije 10 godina 10 mjeseci #

Imam jednu ideju :-). Posto je blog posvecen vegetarijanskoj kuhinji u kojoj se koristi dosta namirnica za koje, mi obicni smrtnici, nismo nikad culi uslikaj i tu namirnicu sa kojom spremas pa da vidimo u cemu je stvar. Ovo naravno ako ti nije zahmet, a sigurna sam da jeste jer mnogo trazim a ti si trenutno umorna i zauzeta. U svakom slucaju, probala bih ove male burgercice ali stvarno neznam sta su sojine ljuspice a sigurna sam da ih ima kupiti ovdje kod mene.

Objavio/la anatomy prije 10 godina 10 mjeseci #

Kako je soja tesko probavljiva? Ovo prvi put cujem s obzirom da sam relativno dobro upucena u hrane koje su tesko i lagano probavljive??? S druge strane, svidja mi se ovaj tvoj blog opasno, jer mi fali ideja osim mesozderskih.

Objavio/la madeupmind prije 8 godina 2 mjeseca #

U Ayur vedi se recimo navodi da soya remeti sve doše i da nije za ljudsku prehranu, da se proteini bolje prihvataju iz raznih drugih mahunarki npr. Isto tako navodi se da i paradajz remeti sve doše :)...jednom ću ovdje prekucati te važne dijelove iz Ayur Vede.
Ono što sam ja primjetila kod mojih ukućana, da im teško pada na stomak (ja mogu i željezo provariti) i pate se sa sojom čak i do sutra. Zato je rijetko, skoro nikako ne koristim.
Bujrum, uživaj, zato blog i postoji! Anatomy me inspirisala :)

Objavio/la oBloze prije 8 godina 2 mjeseca #

O obožavam soju i pravim ju na sve moguće načine. Ovako nešto sl.i ja pravim kod kuće ,al ovaj blog mi je dao nove ideje ,a nešto od ovog ovdje ću i sama isprobati. Moji ukućani najviše vole čvarke od sojinih kockica i ćufte .Usvakom pogledu od soje se može spremiti sve i svašta samo treba pustiti mašti na volju :) .

Objavio/la ateya prije 8 godina 2 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: