Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Zdrave varijacije na krajišku kljukušu :)

post objavio/la oBloze prije 11 godina na blogu Vegetarijanski recepti

Komentari na post

 

ma svaka čast na ovom blogu

Objavio/la tratincica prije 11 godina #

hej zaboravila sam da te pitam, onaj super brzi kolac od griza, da li je 250 ml sirovog griza iz kesice ili skuhanog griza.
pretpostavljam da je ovo prvo ali ipak da pitam

Objavio/la tratincica prije 11 godina #

A ja bih rekla da je ovo mekusa ceputasa :-) a kljuka ti je sa mesom. No u svakom slucaju valja i jedna i druga.

Objavio/la Anatomy neulogovana prije 11 godina #

Traty***Hvala. Griz iz kesice, obični pšenični griz. Za eko/bio/zdravlje fanatike može i dinkel griz kojeg trenutno nemaa za kupiti u DMu.
Anatomy***E ne znam. Kod nas u krajini je kljukuša bez krompira i mesa. Doduše, u okolini Sanskog Mosta prave nešto što se zove "Partizanska" i to je zapravo isto ovo, ali se odozgo stave kockice krompira, a poneko stavi i čitavo pile :(

Objavio/la oBloze prije 11 godina #

Prvi put čujem za ovo jelo, al izgleda mi njam (u tvojoj varijanti naravno)!

Objavio/la amaji prije 11 godina #

Nikad cula za tu Partizansku. Pitacu nekoga ko bi mozda bolje znao. A sto tuzni smajli za pile...dobro je pile :-). Inace, Kozarcani su pravi maheri za napraviti kljukusu. Takodjer, imaju varijantu gdje je samo pospu sa mljevenim mesom. Jako ukusno iako nisam ljubitelj crvenog mesa.

Objavio/la Anatomy neulogovana prije 11 godina #

Anatomy***Nikako da ti kažem: da ti si glavni i najveći "krivac" za ovaj blog. A tužni smajli za pile je zato što sam ja vegetarijanac :).
Ima još tih krajiških recepata: grmečka Lezibaba, ćufte od krompira i tako dalje...

Objavio/la oBloze prije 11 godina #

hahaha neka sam vala kriva za sve :-). Znam bolan da si vegetarijanaca nego te malo zezam.

Objavio/la Anatomy neulogovana prije 11 godina #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: