Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

"Sve je dobro što se dobro svrši"

post objavio/la suncica77 prije 9 godina na blogu Suncicin blog - poezija

Komentari na post

 

razocarenje, bijes, prezir... tuzno
scenario po kojem mnogi, nazalost, igraju
sunce moje poceli smo brojati novu godinu, sad ili nikad rascistiti sa svime i hrabro krenuti dalje :)

Objavio/la .Avadon. prije 9 godina #

Da, draga moja Avadon, u pravu si, mnogi koje poznajemo znaju baš ovako igrati, a nama ne preostaje ništa drugo, pogotovo na početku Nove, da kad ih razotkrijemo, obogaćenim novim iskustvom i saznanjem, da ih izbrišemo s naše liste tzv. "prijatelja" i da ih našim prezirom i gorčinom utkamo u stihove da vječno žive i da se prepoznaju oni lično ili njima slični.

Veliki, veliki, sunčani, najtopliji pozdrav ti ostavljam. :DDD

Objavio/la suncica77 prije 9 godina #

ove rijeci su univerzalne. vrijede za sve prostore i sva vremena. jer ovakvi scenariji se ponavljaju, iznova, i toliko puta, da pomislimo da drukcije ne moze. da se drukcije nista ne moze svrsiti. tuzno, tuzno. i uvijek iznova pakujemo kofere i odlazimo, da bismo se nakon oporavka ponovo uselili u isti takav dom. i cijelo nase postojanje, zbog toga, lutanje je ...

Objavio/la Gost_9910 prije 8 godina 8 mjeseci #

Dragi Goste_9910 hvala ti puno na tvom komentaru. Nažalost, ovakvi scenariji svima nama svakodnevno dešavaju se. I mislimo kad spakujemo naše kofere i da nećemo ponoviti iste greške, ali kao bumerang naše riječi vraćaju se kad shvatimo da smo se upetljati u vrzino kola. I opet iznova, ista priča kroz naša traganja, kroz naše putovanje životom, sve same trnovite staze i bogaze.

Veliki, najveći pozdrav. :DDD

Objavio/la suncica77 prije 8 godina 7 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: