Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

DENIS... I LEPTIRICI...

post objavio/la nevenkagaragic prije 2 godine 1 mjesec na blogu IN MEMORIAM DENIS GARAGIC

Komentari na post

 

Volim svoj znak (i suprugov) - Vodolija (20.01.-19.02.) i citajuci o vodolijama zaista nailazim na karakteristike SEBE, a sve ono sto nisam JA u opisu vodolije to JESTE moj suprug! Zanimljivo je sto sam davno cula da dve vodolije nikako ne mogu jedna s drugom, no suprug i ja smo zajedno od 1971.godine, a u braku od 1975.godine! I jos rodjeni istog datuma - znaci sve se moze kad se hoce ipak!

Iako je vodolija "INDIVIDUALAC I BUNTOVNIK" - da, istina:

http://www.zvjezdarnik.com/vodenjak/

I jos jedan zanimljiv tekst:

"Sve što morate znati o Vodenjacima":

21.01.2019.

"Ovo su neobični i originalni ljudi, začetnici novih trendova koje poslije drugi slijepo slijede. A s obzirom na to da su Vodenjaci prije svega individualci, u toj se točki oni odvajaju od većine, spontano osmišljavajući neku novu i do sad neviđenu novotariju koja će, prije ili kasnije, ući – u modu.

Ono što većini ne uspijeva, a Vodenjacima polazi od ruke kao od šale, jest to da su u svakom trenutku i uvijek – svoji. Neovisan o tuđem mišljenju i prihvaćanju, Vodenjak spontano izražava svoju jedinstvenu osobnost sviđalo se to nekome ili ne. Slobodu koju traži za sebe daje i drugima, zato ovo i jest “najprijateljskiji” znak, jer u sebi utjelovljuje ono što prijateljstvo jest: odnos utemeljen na međusobnoj jednakosti, ali i na poštovanju različitosti, u čijoj osnovi leži obostrana potreba za pomaganjem.

Ovo je zračni znak, muškog polariteta i fiksne kvalitete. Zima je njegovo godišnje doba, a rođendan mu pada između 20. januara i 19. februara.

S NJIMA NIKADA NIJE ISTO…

Vodenjaci su u načelu pravedni i istinoljubivi, no problem je u njihovoj nepristranosti, jer u situacijama konflikta ne stavljaju se na stranu njima drage osobe već isključivo istine i pravde. Ova sposobnost emocionalnog distanciranja nerijetko ih u očima drugih čini hladnima i bezosjećajnima, no oni samo vješto uspijevaju odvojiti srce od razuma, ne dopuštajući osjećajima prevelik utjecaj na um i logiku kojom krajnje objektivno promatraju neku situaciju. I inače su emocionalno neovisni od drugih, eksperimentirajući u odnosima do te mjere da se ona druga strana, ako ih ne prihvati takvima kakvi jesu, vrlo brzo umori i odustane. S njima nikada nije isto, jer i oni sami nikada nisu isti, a ako nešto najviše mrze, onda je to predvidljivost i rutina.

Malo ko može reći kako ih zaista poznaje, jer oni su do te mjere neobični i nepredvidljivi da ni sami ne znaju kako će u nekoj situaciji reagirati. Od silne potrebe da budu autentični, drugačiji i jedinstveni, znaju skrenuti i u buntovništvo i ekstremizam, a svojoj osobnosti dati crtu ekscentričnosti i netolerancije zbog čega će dovesti u pitanje svoje odnose s drugim ljudima. U tom slučaju, neki od njih odlučit će se i za samački život, što inače nije obilježje ljudi ovog znaka, jer su im socijalni kontakti i razmjena ideja s drugima vrlo važni, a koncept čovječanstva i rad na dobrobiti svih najbolji je način na koji Vodenjak može usmjeriti svu svoju mentalnu energiju i nerijetko sasvim neobične sposobnosti.

INDIVIDUALIZAM

Hirovitog ponašanja, Vodenjak jednako neočekivano plane u sasvim banalnoj situaciji, ili ostane miran i hladan u okolnostima koje su do krajnosti nabijene emocijama. U stanju je osjetiti ljude i događaje i predosjetiti razvoj neke situacije puno prije nego što se ona zaista i dogodi. Čini se kako mozak tipičnog Vodenjaka kao da radi na jednoj posve drugoj frekvenciji, svjesno i nesvjesno obrađujući mnoštvo podataka.

Sumnjičav je i uvijek iznova propituje ispravnost neke teorije, a istovremeno, može se dogoditi i da mu, u obliku bljeska, na um padnu neka genijalna rješenja koja u nekom području ljudske djelatnosti predstavljaju pravu prekretnicu i označavaju svojevrsnu novu eru neke tehnologije. Jer činjenica je kako je u ovom znaku rođeno najviše genija i inovatora.

Svoj individualizam i jedinstvenu, unikatnu osobnost, Vodenjak pokazuje i stilom odijevanja, kao i svim onim sitnicama kojima je svakodnevno okružen. Voli neobične stvari, nikada se neće povesti za trendovima, već će radije njegovati svoj stil, koji je uvijek izraz njegovog unutrašnjeg bića ili trenutačnog raspoloženja.

Nemirni su, bez osjećaja za materijalne vrijednosti i posjedovanje, a promijeni teže uglavnom i samo radi promjene. Odlazak u drugu krajnost može ih pretvoriti u tiranine i bezosjećajne osobe, nemilosrdne i razdražljive, čija će ekscentričnost i neujednačeno ponašanje prije ili kasnije iz svoje blizine otjerati one koji ga vole.

No ipak, bez njihove originalnosti i inovacija kojima ga iz dana u dan oplemenjuju, ovaj bi svijet bio kud i kamo siromašniji.

Journal.hr" - http://zene.ba/sve-sto-morate-znati-o-vodenjacima/

Morala sam zabeleziti.
Interesantno je da gotovo uvek prepoznam vodoliju "od prve" i pitam osobu je li taj znak. Prijateljica mi je pre mnogo godina poslala moto vodolije: JA ZNAM. I to je tacno...

Objavio/la nevenkagaragic prije 2 godine 1 mjesec #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: