Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Chevening program

post objavio/la michaelhma prije 9 godina 3 mjeseca na blogu Ambasadorov blog

Komentari na post

 

Kada će Vam vize biti jeftinije?

Objavio/la bask prije 9 godina 3 mjeseca #

cool blog... dodao sam te u favorite pa i ti mene
www.sporter.blogger.ba
i ostavi koji kommmmmm!!!

Objavio/la sporting prije 9 godina 3 mjeseca #

HVala na pomoci nasim ljudima koji mogu da nastave obrazovanje u engleskim univerzitetskim centrima koji su medju najboljima u svijetu. Nadam se da cemo se zajedno zauzeti da domace vlasti konacno omoguce tim mladim ljudima za svjetskim diplomama da im se priznaju u BiH. Ogroman ljudski kapacitet nije ukljucen u drzavni aparat zbog nepriznavanja stranih diploma a takvi nam ljudi sad trebaju kako bi nasa zemlja upotpunila kompetentan tim za ubrzanje EU integracija.

Objavio/la Gost_6074 prije 9 godina 3 mjeseca #

I've just listened to a talk by Mirsad Tokaca about the IDC/RDC's projects. He's on a three-month FCO Chevening Scholarship in the UK. This is a really excellent use of public money.

Objavio/la Gost_8947 prije 9 godina 3 mjeseca #

Ambasador Velike Britanije u našoj zemlji Michael Tatham ocijenio je u utorak da je mnogo bolja situacija kada se postupci i ideje za ustavne reforme pokrenu unutar BiH, nego kada dolaze izvana.

Tatham smatra da je ustavna reforma prilika, a ne prijetnja za Republiku srpsku, jer je njen položaj jasno određen Dejtonskim sporazumom.

„To niko ne može promijeniti bez saglasnosti izabranih predstavnika RS-a. Ta činjenica pruža osnovu za sigurnost i uvjerenost sa kojom predstavnici RS-a mogu stupiti u pregovore na konstruktivan i kreativan način tražeći zajednički stav s partnerima u pregovorima, a što će voditi ka većoj efikasnosti institucija na dobrobit svih", rekao je Tatham.

On je večeras na prijemu koji je Ambasada Velike Britanije organizirala u Banjoj Luci za predstavnike vlasti RS-a, političkih stranaka, nevladinog sektora te međunarodnih organizacija i medija kazao da su evropske integracije zajednički cilj EU-a i BiH.

Pojasnio je i da je to cilj koji obavezuje obje strane - EU da održi svoju predanost ka postizanju članstva svih zemalja zapadnog Balkana, a s druge strane da se zapadni Balkan energično uključi u ispunjavanje uslova procesa pridruživanja.

„U tome RS može dati veliki doprinos, kako zbog nekih nadležnosti Vlade RS-a, tako i zbog predstavnika RS-a u Parlamentu BiH", kazao je britanski ambasador.


Ocijenio je i da će 2009. biti godina izazova za cijelu Evropu zbog ekonomske situacije, a kada je u pitanju BiH, smatra da je važno da postoji strateški i koordinirani pristup unutar zemlje te pozdravlja činjenicu da Fiskalno vijeće aktivno radi na povezivanju relevantnih organa na nivou entiteta i BiH.
----------------------------------------
jes' ovdje Vasi stavovi tacno navedeni ?

Objavio/la ravljanin prije 9 godina 2 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: