Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Poslije Tita

post objavio/la mauritanija prije 11 godina 11 mjeseci na blogu juce danas sutra

Komentari na post

 

"70% na rubu siromaštva",ne bih se slozio sa ovom pausalnom ocjenom,medjutim ukoliko rub siromastva podrazumijeva koristenje interneta i odlazak na sve tri maturalne ekskurzije u inzemstvo(npr) onda zaista 70% zivi takvim zivotom...

Biti u ekonomskom smislu jednak,a u isto vrijeme i slobodan jednostavno nije ostvarivo.Ekonomska jednakost se moze uspostaviti samo nedostatkom slobode tj prisilom.Prakticno gledano moje ambicije da postanem "krupni kapitalista"(po socijalistickog terminologiji) drzava mora sprijeciti,a to u isto vrijeme podrzumijeva uskracivanje mojih sloboda.

Krucijalna razlika izmedju onog i ovog sistema jeste sto ovaj sistem (barem) dozvoljava slobodnu egzistenciju ambicija(poduzetnika) i zelja(potrosaca),a u konacnici i IDEJA.Postavlja se pitanje ostvarivosti istoga,medjutim "sanjati je dovoljno" odnosno "dum spiro spero".

Objavio/la ucenjak prije 11 godina 11 mjeseci #

Ovaj clanak je pisala osobakojaje istrazivla ovaj problem. Clanak je pozitivno ocjenjen sto znaci da nema mjesta sumnji u istinitost podataka.

Dragi moj ucenjak odmakni se od interneta i pogledaj malo oko sebe, Tu su penzioneri,tu su nezaposleni.
Odlazak djece u internet klubove svodi se na ono necu jesti nego idem na net. Odlazak na matursku ekskurziju svodi se na zaduzenje roditelja koji to placaju godinama.
Mozda ti spaqdas u onoh 30% koji nisu na rubu siromastva. U tom slucaju nemozemo diskutovati o ovoj temi.

Objavio/la mauritanija prije 11 godina 11 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: