Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Haris Silajdžić na ljetovanju

post objavio/la uzoriti prije 11 godina na blogu Podižem spomenik ljudskoj gluposti

Komentari na post

 

Rekao bih da će ti usfaliti materijala dok do pola spomenik pridigneš.

Objavio/la alkemicar prije 11 godina #

"Dubioza kolektiv" zove na revoluciju. Poziv je glasan i jasan, udara ravno u glavu. Jedan od najboljih bh. bendova se na novom albumu "5 do 12" obračunao sa svim pojavama naše crne svakodnevnice.

Buđenje svijesti

Članovi ovog benda nadaju se da će se najbolji odjek njihovog novog ostvarenja vidjeti na predstojećim izborima u oktobru. "Vlada uvijek isto svira, narod uvijek isto bira", "Al' nećete na vlasti vječno biti svi drugi su gladni, vi ste siti"... samo su neki od stihova na albumu koji govore o ovoj temi.

"Dubioza" je ljuta i cijeli album je u tom tonu. Žestok i glasan, od prve do devete pjesme, koje traju ukupno 30 minuta. Očito je kako su cijeli album i promotivna kampanja usmjereni na to kako bi se probudila svijest mladih ljudi u našoj državi kako bi je pokušali promijeniti nabolje.

Učmalost i letargija na sve što se dešava u korumpiranom bh. društvu novi album "Dubioze" opjevao je do u detalje. Prema njihovom mišljenju, krajnje je vrijeme da se krene naprijed.

"Vazduh treperi, kao da nebo gori" čuveni je citat iz legendarnog filma "Valter brani Sarajevo". Iskorišten je u pjesmi "Walter", čiji refren kaže "Vratit će se Valter..." da, kao nekada u prošlosti, ispraši loše momke koji nas vode u propast.

U prepoznatljivom "Dubiozinom" stilu muzika na CD-u je čvrsta i agresivna, praćena tekstovima koji su svima nama veoma bliski. "Dubioza" će nas kroz album provesti regeom, dubom, "The Clash" rifovima, ska tonovima, metalnim gitarama i zaraznim ritmovima. Da se upotpuni sjajna zvučna slika, tu je i vokal Saše Lošića, fenomenalna harmonika mladog Konjičanina Fadila Buturovića te trube makedonskih "Superhiksa".

Album preuzmite ovdje:

http://dubioza.org/5_do_12/album/7ef4dd418e4b017419979c852d39cca712fc4876

Uživajte!

Objavio/la sinb0sne prije 10 godina 11 mjeseci #

Aaaa jes prepalno:)))

Objavio/la astrid prije 10 godina 11 mjeseci #

He, he svaki put kad vidim ovu sliku na tvom blogu, i tvoj komentar ispod, bude mi bas smesno.

Objavio/la Gost_9017 prije 10 godina 7 mjeseci #

probaj ovu igricu ;)

http://www.erepublik.com/en/referrer/taurus2001 :)

Objavio/la Gost_8183 prije 10 godina 4 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: