Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

DOBIH NA MAIL :)))

post objavio/la graciasalavida prije 6 godina 9 mjeseci na blogu Gracias a la Vida

Komentari na post

 

odlicno!

Objavio/la Ra prije 6 godina 9 mjeseci #

Eh draga moja, na zalost i malo mladji od 50 mogu razumjeti ovo, jer prije samo 20-ak godina se ovako zivjelo i nije bio potreban "ekoloski pokret". Zato sam danas "crna ovca" u drustvu sto ne dozvoljavam (koliko god sam u mogucnosti) da u mojoj kuci i porodici zavlada "tehnologija". Kuham "domaci" hljeb, imam raspirator u kuci, na posao vrlo cesto idem pjesice, djecu sam "povijala" 40 dana, koristim odjecu od jednog djeteta za drugo, pa eventualno i za trece ako Bog da :) TV skoro pa da i ne gledam, ali je radio obavezno upaljen 24 sata dnevno. I da, obradjujemo veeeeeeeeliku njivu svake godine svi u kompletu (dragi kopa rucno, ja i malisa redamo krompire, a djevojcica zagrce brazde). Ne kupujemo nista od povrca. Voce samo ono kvrgavo jer znam da je iz "nase basce" :)

Objavio/la kontesa prije 6 godina 9 mjeseci #

Ima nas koji i dalje tako žive, ja sam saglasna sa većinu stvari što je kontesa rekla. I moja porodica jede samo domaću hranu, pored povrća i voća koje uzgajamo na imanju, majka pravi i domaće sokove, salate, ajvar, džem itd itd :D
pješice ne idemo do posla ili škole, jer daleko bi mi bilo, iz predgrađa u grad, i TV je 24/7 upaljen :D
ali odjeća se koristi od jednog djeteta do drugog, pa čak se proslijedi i do rođaka koji očekuje bebu :)
i da, moja mama ne da da se hrana baca, oguljevine od voća itd, uvijek ima neki komšija koji uzgaja domaće životinje i ona to njima nosi :D kaže da je bolje životinji dati nego baciti :))

Objavio/la sable prije 6 godina 9 mjeseci #

@sable: preporučam se za paprike, ajvar i tomu slično :D
@kontesa: ima li paprika i kod tebe, evo me :D


na spomen odjeće i razmjena: do neke desete, jedanaeste godine juniorka je gotovo 75 % robe dobivala (kupovala sam jedino donji veš)... jedna od meni najdražih haljinica koju je moja kćer dobila/nosila, a bila je šesta u nizu, je haljinica na slikama

http://www.jutarnji.hr/template/article/article-print.jsp?id=170479
http://www.google.hr/imgres?start=82&hl=hr&tbo=d&biw=1280&bih=841&tbm=isch&tbnid=OZ9F1FuKggykzM:&imgrefurl=http://www.mladina.si/95727/strah-mocnejsi-od-strpnosti/&docid=BrqQNr0CE4o5BM&itg=1&imgurl=http://www.mladina.si/media/www/slike.old/clanki/200339/racan_display.jpg&w=640&h=476&ei=gBYBUZ6GMIHTtAaFtoDQBw&zoom=1&iact=rc&dur=500&sig=104969395659954342467&page=3&tbnh=164&tbnw=240&ndsp=47&ved=1t:429,r:28,s:100,i:88&tx=167&ty=86

Ela, toliko spominjana djevojčica od prije deset godina, je dobila haljinicu istom razmjenom, te je postala deseta u nizu.... od tada gubi se svaki trag haljinici :)

Objavio/la graciasalavida prije 6 godina 9 mjeseci #

gracia, ne moze tako, odluci se kod koga ces paprike... evo npr. sable nek obezbijedi paprike, a ja cu paradajz i krompir ;)

Objavio/la kontesa prije 6 godina 9 mjeseci #

kako je Ra shvatio a nema 50 :P

Objavio/la Lockica prije 6 godina 9 mjeseci #

može, može, niste vas dvije u istom gradu valjda! :D

Objavio/la graciasalavida prije 6 godina 9 mjeseci #

lockica, zar ti ime Ra doista ništa ne govori? o moći, mudrosti, znanju, snazi,.... ? :D

Objavio/la graciasalavida prije 6 godina 9 mjeseci #

a ona bi samo paprike :D

valjda nismo, ali smo u istoj državi :)

Objavio/la sable prije 6 godina 9 mjeseci #

afrika paprika :P
prije trudnoće jela sam uglavnom paradajz, u trudnoći "obolih" od paprika i od tada su paprika i paradajz zamijenili mjesta :)))))

to što ste u istoj državi znači da paprike ne smijem jesti kod obje? :D :PPP

Objavio/la graciasalavida prije 6 godina 9 mjeseci #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.