Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

BLOGERSKA ZAJEDNICA

post objavio/la graciasalavida prije 6 godina 11 mjeseci na blogu Gracias a la Vida

Komentari na post

 

Da trebamo se zaštititi, ali trebamo biti i složni u tome. Ipak je ovo, kako si ti lijepo nazvala, blogerska zajednica

Objavio/la zlaja1978 prije 6 godina 11 mjeseci #

Za svoj cilj ja sam spreman umrijeti, ali ni za kakav cilj nisam spreman ubiti. (Mahatma Gandhi)

Objavio/la jasanstav prije 6 godina 11 mjeseci #

Zlaja, čini mi se da nikome od nas ne bi bilo ugodno osjećati se maltretiranim, uhođenim, napadnutim, tako da OČEKUJEM od svih nas da stanemo u obranu nas samih od spodoba koje i nas, samo zato što smo prisutni na određenim favorit listama, maltretiraju i dovode u zabludu.

Blokiranje, odnosno na taj način, onemogućavanje takvih spodoba je jedan od načina kako se boriti s takvima.

Jer uvjerena sam da nikome od nas nije cilj da naši blogovi budu medij i sredstvo u kojima se napadaju članovi ove blogerske zajednice.

Objavio/la graciasalavida prije 6 godina 11 mjeseci #

apsolutno mislim da tako treba biti

Objavio/la zlaja1978 prije 6 godina 11 mjeseci #

Mislim (mada je tesko postaviti se u situaciju koja ti se nije desila) da bih pokusala saznati (pa makar i mimo policije) KO je u pitanju. Daljnje korake bih odlucila nakon tog saznanja, jer postoji milion mogucih opcija (neko iz porodice, neki totalni neznanac, stari neprijatelj, neko kome sam nekada stala na zulj, neslana sala, mentalno poremecena osoba koja je iz nekog razloga kivna bas na mene...).

Samo se osloniti na policiju? Ne znam. Ako ce odraditi posao kako treba, onda da. Ali ako prijava policiji ne donese rezultate, onda ili ostaje status quo, ili moras sam poduzeti nesto da bi zastitio sebe i svoje najmilije. Ne znam, kada bi neko prijetio da ce uciniti nesto nazao Sari... mislim da ne bih birala sredstva da je zastitim, legalna i nelegalna.

Objavio/la kurtizMama prije 6 godina 11 mjeseci #

da, slažem se, teško je zamisliti naše reakcije, međutim... ipak bih ostavila policiji da mene i moju obitelj zaštiti.....

uvjerena sam da naše međusobno komuniciranje putem pp predstavlja jedan od načina na koji se možemo međusobno upoznati, bili anonimni ili ne, jer ovdje i na ovom nivou, jedino tako možemo i moramo zaštititi sebe.

Objavio/la graciasalavida prije 6 godina 11 mjeseci #

Ja samo znam da Gandi se ne rađa previše često ;)

Objavio/la zlaja1978 prije 6 godina 11 mjeseci #

graciasalavida i zlaja, slazem se s vama i dajem punu podrsku. Obzirom da sam i sama prosla kroz jedno iskustvo kao RA znam o cemu govori i kako je sve to. Jedno je pricati i objasnjavati, ukljucivati zakonske institucije, ovlastene institucije za identificiranje, provodjenje samog zakona, a sasvim je nesto drugo dozivjeti situaciju u neko doba noci da sjedis, gledas kako ti djeca spavaju, a kontas da li je taj "neko" pred vratima i da li posmatra ili ce tek reagovati ujutro ili mozda nece nikako.
Da smo na cisto, iz licnog iskustva od policije nema nista. Policija je danas samo naziv jedne ustanove, a moc te ustanove je jednaka 0. Tako da il' se policija angazovala il' ne angazovala, na istom se zavrsi.
Kako stati u kraj takvim ljudima? To je pitanje na koje vjerujte niko nema odgovora. Jednostavno, moramo SAMI SEBE STITITI I SAMI STITITI SVOJE PORODICE.

Objavio/la kontesa prije 6 godina 11 mjeseci #

I da, meni bolje pase ona poslovica:
"UZDAJ SE U SE I U SVOJE KLJUSE"

Objavio/la kontesa prije 6 godina 11 mjeseci #

naša iskustva utiču na naše reakcije, i shodno njima se i ponašamo.

No želim vjerovati da je policija i njeni mehanizmi tu zbog nas. I želim vjerovati da nas policija hoće, može, želi i treba zaštititi. Želim vjerovati da, kako god se zvala država u kojoj živimo, postoje mehanizmi pravne države koji će funkcionirati.

U protivnom, postajemo dio rulje i ni u kom pogledu se ne razlikujemo od uzurpatora, ugnjetavača i usuđujem se reći i kriminalaca.

Objavio/la graciasalavida prije 6 godina 11 mjeseci #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.