Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

PUNJABI U AGRAMU

post objavio/la graciasalavida prije 7 godina 1 mjesec na blogu Gracias a la Vida

Komentari na post

 

Sve nesto "standardno" :P
Toje Ok za ove koji znaju kuhati. A za nas ostale molim recepAt! :)

Objavio/la kurtizMama prije 7 godina 1 mjesec #

Ko je rek'oda ti ne znas kuhat?! Samo ga meni posalji, da mu ja pokazem! :D

recept ti je u pp :)))

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina 1 mjesec #

Punjabi basmati rice made in Ilidza.:)

Ja vise volim jasmin nego basmati, a danas smo je imali u obliku turskog pilava. Ah, ti ukusni ugljikohidrati...:)

Objavio/la MSKS prije 7 godina 1 mjesec #

Salji! :)))))

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina 1 mjesec #

mogla si malo ostaviti :)

Objavio/la Punina prije 7 godina 1 mjesec #

Mislis na tanjuru? :)))))

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina #

ili poslati poštom :)

Objavio/la Punina prije 7 godina #

napravim ja to tebi zasebno :)))

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina #

Sad si me zarazila odoh i ja zacas jednu arapsku rizu napravit :P

Objavio/la precjednica prije 7 godina #

kakva je ta? hoću i nju :D

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina #

Kad dodjes sljedeci put.. dodjes lijepo i do mene ili ti spremim za puta :))))

Objavio/la precjednica prije 7 godina #

obavezno i obligatorno :D

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina #

a ja navaljala onog priloženog začina, sinnneee, kad ne crkoh ! :DDD
Nije žvaka za seljaka, kažu...

Objavio/la ammaraa prije 7 godina #

Jes to zvala vatrogasce? :DDDD

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina #

spržilo me ko plamenik vatu ! :DD

Objavio/la ammaraa prije 7 godina #

Odsad tebi dolazim s S aparatom :DDDD

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina #

recept na sunce molim lijepo:))) da i ja znam kako se kuha ta riza....

Objavio/la magnolija57 prije 7 godina #

RECEPAT :))))

Na vreci pise: 1,15 kg rize, 50 g zacina (to je pakovanje prilozeno uz rizu), 0,5 kg piletine, priprema piletine: podinstati na cesnjaku piletinu prethodno narezanu na kockice, kad dobije zlatnu boju dodati ispasirana dva paradajza umucena u jusnoj zlici jogurta, dodati prilozene zacine, dinstati 10-tak minuta, priprema rize: u litri vode ostaviti rizu pola sata, staviti kuhati, kad je kuhana procijediti i ubaciti u piletinu, promijesat i neka jos krcka 5-10 min

moja verzija: Piletinu 0,5 kg narezati na kockice i isprziti na cijeloj manjoj glavici luka i dva srednja cesnja cesnjaka, kad dobije zlatnu boju dodas kavenu zlicicu kajmaka (nisam imala ni jogurta ni pavlake ni milerama) u pola cajne saiice paradajzovog koncentrata, posoliti, dodala pola kavene zlicice onih prilozenih zacina, pustiti da prokuha, Cijela cajna salica rize bila potopljena u vidi nekih dvadesetak minuta (jer sam kasno procitala upute), procijedila rizu i ubacila je k piletini, dodala tri puta toliko vode, promijesala i pustila da prokuha i potom prebacila na manji plin, na najmanje, poklopljeno, da se voda ukuha, tj da se riza skuha. to je nekih max pola sata mislim da neces imat problema s mojim postupkom, ali ako treba jos pojasnjenja samo pitaj :))

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina #

gore u desnom uglu slike na kesi rize pise koja vrsta masale treba, daj mi to ime molim te , jer ovdje ima masala svih vrsta:)))), a da li se dodaju bademi i rozine?

Objavio/la magnolija57 prije 7 godina #

Kad dodjem kuci, pogledam, prepisem, dostavim :)))

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina #

na vrhu vreće piše: "100 g riže gratis + 50 g Punjabi masala gratis"

u tekstu govori o sadržaju začina jednom rečenicom: "... Začini, orasi, suho voće, povrće i bilje su prirodni dodazi za Basmati rižu....."

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.