Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

VICTORIOUSLY

post objavio/la graciasalavida prije 7 godina 1 mjesec na blogu Gracias a la Vida

Komentari na post

 

?????????

Objavio/la ammaraa prije 7 godina 1 mjesec #

Zbog engleskog? Obame? Tammy? Ili?

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina 1 mjesec #

Zbog toga što mi je jasno sve što piše, ali ne i što se zaista misli.

Objavio/la ammaraa prije 7 godina 1 mjesec #

hm..treba da pročitam još nešto što dobih danas :)

Objavio/la Punina prije 7 godina 1 mjesec #

Pa nema nikakvog skrivenog značenja.
Čestitke Tammy Baldwin - postala je senatorica, usprkos društveno "prihvatljivom" mišljenju. I to je još jedna pobjeda demokrata i demokracije.
Također, više država izglasalo je legalizaciju istospolnih brakova. Nakon 32 (od 1998 do jučer) referenduma ovo pitanje je dobilo više pristalica nego protivnika i time legalizirano.
Ako se tvoje pitanje odnosi na to da li tu legalizaciju podržavam, da, odgovor je potvrdan.

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina 1 mjesec #

ah dosadniji su sa tim izborima od onih nasih glavonja!

Objavio/la HuremSultanija prije 7 godina 1 mjesec #

naravno da jesu, jer se ne radi konkretno o nama, ali uvjerena sam da ćemo i mi imati koristi od izbora Obame za predsjednika. Puno više nego da je RR pobijedio.

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina 1 mjesec #

Zašto podržavaš tu legalizaciju ? Zbog "povećanja nataliteta" ? :DDDD Ili neke druge "dobrobiti" za čovječanstvo, poput AIDSa ? :DD Izvini, ali oduvijek me zanimalo, zašto bi netko podržavao takvo nešto. Čisto kao socijalni fenomen, sad izdvajam religiju da ne bude kako sam ISKLJUČIVO iz tih razloga protiv :)

Objavio/la ammaraa prije 7 godina 1 mjesec #

Jednostavno tolerancija.

Ako postoje vjerske, nacionalne, rodne (muško/žensko), onda sam uvjerena i da je spolna tolerancija, u smislu oprijedjeljenosti, sastavni dio tog skupa.

Sve navedeno je privatna stvar svakog pojedinca i spada u njegove/njene slobode. Ako imam slobodu izbora, ne vidim zašto je i drugi ne bi imali. To je neotuđivo pravo svakog čovjeka, bez obzira na vjersku, rasnu, rodnu, političku i /ili sve druge pripadnosti.

Nikad nisam niti neću ocjenjivati, procjenjivati, osuđivati, odobravati ljude na temelju njihovog izbora odnosno oprijedjeljenosti, jer smatram da svi imamo pravo na izbor. Sloboda svakog čovjeka mora obuhvaćati sve ono što mene određuje, u protivnom ja nisam slobodan čovjek, tj slobodna žena. Diskriminacija u bilo kojem pogledu nije sastavni dio mog bića.

S druge strane, imam gay prijatelje i ako ih moram ocjenjivati i procjenjivati „heteroseksualnim“ očima, mogu reći da su jednako i vrijedni i inteligentni i pažljivi i dobri, kao i svaka druga heteroseksualna osoba. Da, točno je, njihov senzibilitet je mnogim ljudima stran, čudan, smatran bolešću. Moja su iskustva upravo suprotna.

Natalitet s tim nema nikakve veze. Dozvolit ćeš da dvoje odraslih obrazovanih, inteligentnih, tolerantnih osoba treba imati sve ono što je ponuđeno svakom drugom. Ako već pitaš za natalitet, da, podržavam i da istospolne zajednice mogu imati djecu. Nije u kamenu zapisano da djeca heteroseksualnih roditelja ostaju i budu heteroseksualci, pa stoga ni djeca istospolnih zajednica ne moraju nužno postati i biti homoseksualne osobe.

AIDS kao pošast dvadesetog stoljeća nije gay privilegija. Na njihovu nesreću, oni su je prvi „dobili“ svojom promiskuitetnošću, a ne zahvaljujući činjenici da su gay. Ako tako misliš, onda mi se čini da si malo pobrkala lončiće.

AIDS su nažalost „zaradile“ i mnoge heteroseksualne osobe a da čak i nisu bile promiskuitetne. Stoga mi se čini nepriilčnim da te dvije stvari povezuješ.

Čak i da nisi isključila religiju kao jedan od razloga, jasno je da gotovo sve religije prisutne danas osuđuju homoseksualnu ljubav i zajednicu. Nisam u tom dijelu dovoljno upućena da dajem argumente za ili protiv, ali s druge strane, povijest piše činjenice. Homoseksualna ljubav bila je prisutna i u rimsko i u grčko doba. Da li to znači da mora biti prisutna i danas? Ne, ali povijest je pokazala i dokazala da je homoseksualna ljubav prisutna odvajkada. Da li je osuđivana? Da, točno je. Da li je bila neprihvaćana? Da, točno je. Da li je treba danas prihvatiti? To je stvar osobne prirode svakog čovjeka. Netko će je prihvatiti, netko neće. Ja je prihvaćam. Ali mislim da nije u redu da se apriori osuđuju samo zato što imaju drugačiji senzibilitet, samo zato što su drugačiji. Na koncu, zar nismo svi međusobno drugačiji? Zašto bi se naprimjer meni toleriralo nešto što prvom do mene neće?

Nadalje, u religijama se i druge stvari zabranjuju pa se ipak, usprkos svemu dešavaju i smijem li reći da prolaze nekažnjeno? Ili barem neosuđivano?

Objavio/la graciasalavida prije 7 godina 1 mjesec #

Upravo je meni čudno da ti neke nepovezive stvari povezuješ. Dođe mi da pomislim da ti je netko maznuo blog-account :DD
Naravno da heteroseksualne osobe obolijevaju, nerođena djeca, oni koji su "nevini"... ali je krenulo od njih- pedera.( Zašto se vrijeđaju na taj naziv, kad je to jasna složenica PE-DE-RE(ctum)? ) Da, njima pripada ekskluzivitet u rađanju te bolesti. I sama znaš da je tako. Svi su je dobili zbog njih, i oni, i drugi.

I to je jedini kroz povijest viđeni, istinski plod njihove "ljubavi".

Kakve primjere navodiš, to je nevjerovatno ! Čuj, oduvijek ih je bilo... i to je dokaz da ta sklonost biva normalna ? I ubica je uvijek bilo, i kurvi, i lopova, i pedofila ( btw. , i to je seksualna orjentacija, trebamo li i njih uvažiti? )... Uvijek je bilo paljenja živih ljudi, od Rima, do Srednjeg vijeka, do Ahmića... I to je neki argument da je to "normalan" ljudski poriv ??

Sloboda jednog čovjeka prestaje tamo gdje ugrožava slobodu drugoga. Slažeš se ? Tu počinje teror, kriminal...

Oni tom svojom "slobodom" koju traže,proizvode bolesti i sve nas siluju u mozak. Evo, preko svojih produženih ruku i raznoraznih glasnogovornika koji su IN, nametnuli su mišljenje da su oni kultura, a ostali nekultura. Oni su rod, ostali su izrod. Nemoj mi pričati da ne vlada takvo ozračje, svakom godinom i danom sve više ! Ti si očit primjer. Oni ne žele brak "kao svi drugi", jer oni "nisu kao svi drugi", sjećaš se ? Po njihovom izboru i definiciji. NIsu isti, svjesni su toga , pa zašto se s tim ne nose dosljedno ? Oni bi bili kao mi, ali samo ponekad i pomalo ? Ne ! Oni bi da se mi osjećamo manje normalni, i to je duboka, podsvjesna, ili ako hoćeš, raznim metodama subliminacije uštrcana poruka.
Oni mijenjaju kompletnu svijest društva, svjetsku scenu karaktera i stavova, u nešto što ne želim svojoj , ni bilo čijoj djeci. Želim da ovo bude svijet ljudi, a ne poluljudi. Želim da se ne lažemo da je ljubav ono što ona nije. Ne, to je uvlakački, najčešće iznuđeni ( svjesno ispoljen ili ne ) stav.

Lažna tolerancija , jer je "ok tolerirati, a oni koji to ne čine su zadrti i fuj-psihonasilni" nije prilična mom odgoju ni karakteru.

Ako ti misliš da je normalno i zdravo da jedno dijete raste uz dvije mame, ili dva oca, onda izvoli pariti dva psa ili dva konja, i neka ždrijebad sisa nekog od njih dvojice. Sve je to "normalno" zar ne ?

Ako priroda i životinjski svijet nisu primjer prirodnosti i normalnosti, šta jeste, onda ?

Ok, da ja ne bih ugrozila čije gu...nje ovdje, jer nekima ljubav ulazi tamo gdje g...no izlazi i "to je cool", napuštam ovu i bilo koju drugu temu, kao svaka zadrta, nenačitana i uskovidna muslimanka.U svemu navedenom dosljedna ;)

Bok !

Objavio/la ammaraa prije 7 godina 1 mjesec #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.