Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Činjenice koje ukazuju da Kur anski sadržaj nije kopiran iz Biblije!

post objavio/la BoracZaIslam prije 8 godina 6 mjeseci na blogu U ime Allaha milostivog samilosnog!

Komentari na post

 

Lijep pozdrav

Istina je da Kur'an nije kopija Biblije, ali je isto tako istina i da Ku'ran nije istinitija verzija biblijskih događaja, naprotiv - Kur'an je izokrenuće i iskrivljenje biblijskih događaja. Najuvjerljiviji dokaz za to su povijesni anahronizmi u Kur'anu. Na primjer, prvi prorok Izraela je bio Mojsije, a Izrael nije imao kralja sve do 400 godina nakon Mojsija. To je povijesna činjenica. Dok Kur'an govori ovo:

Sura 5:20 I kad reče Musa narodu svom: “O narode moj! Sjetite se blagodati Allahove prema vama, kad je postavio između vas vjerovjesnike i učinio vas kraljevima i dao vam šta nije dato nikom od svjetova. (Mlivo)

- Mojsije nikad nije mogao izgovorit tu rečenicu, jer se židovi nisu mogli sjećat da su imali kraljeve jer su tek izašli iz ropstva u kojem su bili skoro od Abrahama. Ali Muhamed nije znao povijesni redoslijed događaja, nije imao knjižnice da provjeri - da se ne bi prosipao u svojem laganju i klevetanju Boga i Božjih proroka.

Drugi anahronizam je ovo:

Sura 34:10-11. I doista smo dali Dawudu od Nas dobrotu: “O brda! Slavite s njim i pticama”, i Mi smo mu omekšali gvožđe. “Izrađuj prostrane pancire i određuj plet, i radite dobro. Uistinu, Ja sam onog šta radite Vidilac.” (Mlivo)

- David je živio oko hiljadu godina prije Krista, dok su ovi panciri na plet izumljeni tek 500 godina poslije, i to izumili su ih Celti, a Rimljani su ih počeli koristit znatno kasnije. Ali Muhamed to nije znao, nego je pancir na plet pripisao židovskom kralju Davidu.

Zatim prema Suri 12:41 i Suri 20:71 - razapinjanje ljudi je prakticirano za vrijeme Josipa koji je živio oko 1900 godina prije Krista, i za vrijeme Mojsija koji je živio oko 1500 godina prije Krista, ali činjenica je da su razapinjanje prvi izmislili pogani Perzijanci i to tek 600 godina prije Krista, a usavršili ga Rimljani oko 200 godina prije Krista. Ponovo - Muhamed se pričajući svoje priče i pričice prosuo u svojim lažima.

Zatim u Suri 20:35-88 i 95 čitamo da je Samarićanin izgradio zlatno tele Mojsiju, a Samarićani nisu postojali kao narod sve do 700 godina nakon Mojsija. Nastali su mješanjem židova sa Asircima nakon što su Asirci izvršili invaziju na sjeverni Izrael.

Zatim čitamo o Mojsiju i Hamanu u Suri 28:5-8, a Haman je biblijska persona koja nije živjela u Egiptu za vrijeme Mojsija, nego u Perziji i to oko hiljadu godina nakon Mojsija.

I to je samo dio od onoga što je Muhamed izvrnuo. Uzeo je biblijske priče i ispričao svoju izokrenutu verziju, i zaprijetio sljedbenicima da će ih sve pobit ako ne prihvate to njegovo izokrenuto učenje. Jao se vama na Danu Sudnjem, jer slijedite lažnog proroka, i zbog njega mrzite Boga i sve što je od Boga.

Objavio/la zabrinuti građanin prije 2 godine 10 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: