Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

DIFFERENCES BETWEEN ASTROLOGICAL SYSTEMS ON THE EAST AND WEST -- RAZLIKE IZMEĐU ASTROLOŠKIH SISTEMA NA ISTOKU I NA ZAPADU [PART 1]

post objavio/la SonaGaurangaDas prije 1 godinu 4 mjeseca na blogu JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA

Komentari na post

 

Ko u vedskom chartu upotrebljava ove imaginarna nebeska tijela rizikuje zadobijanje zabrane na dalja vedska znanja od strane viših autoriteta u univerzumu. To je i dosta logično s obzirom, da se plutonskim skloništem naziva planeta-sklonište Yamarāje – poluboga smrti, na nižim planetarnim sistemima. A, inače čak i prema zapadnoj astronomiji, Pluton se kao “pojavio” 1 930 godine, da bi 2 006 volšebno “nestao” s neba među zapadnim naučnicima, jer je navodno tada ustanovljeno da nema dovoljnu masu za planetu.
Tekst me je zaintrigirao ali ako mi znate pojasniti ovaj gore dio. Moje pitanje glasi ko su "viši autoriteti u univerzumu" jer mi nije jasno kako je moguće zabraniti dalji pristup vedskim znanjima??

Objavio/la sinjedinac prije 1 godinu 4 mjeseca #

Da, upravo tako. Malo je to duža priča. Ali, evo ukratko. Ko želi da bude prevaren -- i biva prevaren! Iako će svako obično reći da ne želi biti prevaren, ali ipak u neznanju sve radi upravo tako da bude prevaren. To je moć māye, iluzorne energije Svevišnjeg Gospodina. Inače, samo u našem univerzumu postoji 33 miliona moćnih upravljačkih polubogova zaduženih za normalno funkcioniranje cijelog univerzuma. Opet, svi su oni podređeni sluge Svevišnjeg Gospodina. Oko teme teorija iluzije možeš puno detaljnije doznati preko tekstova na blogu http://goranga.blogger.ba/ -- ima mini serija od 5 postova upravo na ovu temu -- od 9.8.-20.11.2019. Ok?

Objavio/la SonaGaurangaDas prije 1 godinu 4 mjeseca #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.