Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Boli me Mijanmar

post objavio/la kurtizMama prije 20 dana 21 sat na blogu dnevnik jedne kurtizane

Komentari na post

 

Dobijam ovakve informacije na jedan potpuno neobičan način. Naša jedanaestogodišnja kćerka ima drugara u Mijanmaru, igraju zajedno online igre. Roditelji su mu na protestima; kada izađu bude baš uplašen i potišten, pa ga drugari tješe. Svi oni, njegovi drugari na sve četiri strane svijeta, znaju sve o tome. Nije se jednom desilo da pričaju, da uđem u sobu kod naše kćerke dok taj dječak priča i da se začuju pucnjevi i rafali.

Objavio/la vasionka prije 20 dana 21 sat #

Vasionko, online igre zasluzuju cijeli jedan zaseban post. I da, upravo je tako kako si opisala trenutni zivot ovog djecaka, kada roditelji ili clanovi porodice izadju iz kuce, djeca ne znaju da li ce se zivi vratiti doma.

Objavio/la kurtizMama prije 20 dana 21 sat #

Ovo u Mianmaru je živi užas. U jednom relativno civiliziranom dijelu svita da se vako nešto dešava... Doduše, ima je Mianmar problema i prije ovog, al ovo je užas. Za tvoju prijateljicu, ne znam... I ja bi u njenim godinama izaša na proteste, a mislin da bi i sad, sa svojih 29. Jednostavno nekad je jača potreba za promjenom od straha za život. Al lako je meni pametovat, nisan u toj situaciji.

Objavio/la Vrtlog_ prije 20 dana 20 sati #

Svi oni koji uzgajaju "trule jbuke" mogu očekivati upravo takav scenarij.
Ima ih i kod nas i u našoj bližoj i daljoj okolini.
Nije lahko al' za svako stanje i sami snosimo određeni dio indirektne odgovornosti.
Neka im se smiluje Svemogući Bog i otkloni zlo od njih i ono koje se nastanilo u njima.
Tebi i tvojima svako dobro u svak sada od srca želim!, hn. :)

Objavio/la hajjenezir prije 20 dana 3 sata #

Vrtlog, da, Mijanmar je i do sada bio u dubokim problemima, tako da ovo ne bi trebalo biti iznenadjujuce. Ali ipak... I ovo sto kazes za potrebu za promjenom koja je jaca od straha za zivot, slazem se. Ipak, drugacije je kada si sam u toj situaciji, od kada si posmatrac sa strane.

Hajjenezire dragi, covjecanstvo se globalno zadalo u uzgajanje trulih jabuka :(. I slazem se u potpunosti da sami snosimo odgovornost. Ne trebamo dalje od drage nam Bosne da shvatimo tu istinu. Meni je samo zao mladosti.

Objavio/la kurtizMama_off prije 19 dana 21 sat #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: