Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Vise

post objavio/la kurtizMama prije 1 godinu 7 mjeseci na blogu dnevnik jedne kurtizane

Komentari na post

 

pa dobro gde si ti? :D

Objavio/la graciasalavida prije 1 godinu 7 mjeseci #

Ev' me bonicko :)

Objavio/la kurtizMama prije 1 godinu 7 mjeseci #

Mene bi dosta utješilo kad bih znao da to ljudi sve rade zbog nekih ličnih interesa (tipa bogaćenja ili ostajanja na vlasti). Pomisao da živiš u društvu koje nema samokritike niti svijesti o potrebi postojanja iste je gora od Prometejeve robije.

Objavio/la tramvajsexualac prije 1 godinu 7 mjeseci #

Tram, sudeci po komentarima koje procitah na nekoliko posljednjih postova, nazalost ne vidjeh nikakvog licnog interesa. Vise bi se reklo da se radi o nekoj vrsti bosanskog inata, koji, kada je pravilno usmjeren moze biti izuzetno potreban i koristan. Ali kada se isti koristi na negativan nacin onda ne doprinosi dobrinom ni Bosni ni bosnjastvu.

Objavio/la kurtizMama prije 1 godinu 7 mjeseci #

Eh da, istina!

Objavio/la SenoritaBandida prije 1 godinu 7 mjeseci #

Slažem se u potpunosti. Ali mislim da se to više odnosi na jedan drugi narod u bih a to su srbi. Malo fali da krenu govorit kako 8.mart ugrožava srbski narod i ruši republiku srpsku.

Objavio/la vojniksrece prije 1 godinu 7 mjeseci #

Senorita, ...

vojniksrece, Srbi su tek posebna prica. Ne zovu se dzaba nebeski narod :)

Objavio/la kurtizMama prije 1 godinu 7 mjeseci #

Svaka ti je ka' u Njegoša! I zaista mi je drago da si napisala ovaj post jer, ako ništa drugo, daje mi nadu da još uvijek ima racionalnih i objektivnih ljudi.

Tramvaj je možda najbolji primjer onoga šta se desi kad izneseš svoje mišljenje, na jedan kulturan i pismen način, i potkrijepiš ga očitim i svima pristupačnim činjenicama, samo da bi te glasna većina napala ličnim atakama, i dovela u pitanje tvoj patriotizam, nacionalnost, religiju, i inteligenciju općenito. A čovjek je u pravu 100%, bez obzira što to nekog boljelo, provociralo, izazivalo osjećaje inferiornosti, ili šta već.

Ali, moram reći da to nije samo kod nas slučaj, mada je kod nas možda pogotovo izraženo. Dovoljno je pogledati komentare na društvenim mrežama što se tiče, na primjer, Trumpa. Progresivni liberali, koji ga sa razlogom kritiziraju, konstantno bivaju napadnuti sa strane regresivnih konzervativaca, što mi se čini da je i kod nas slučaj. Ako dovodiš u pitanje status quo, što bi valjda trebalo biti i pravo i obaveza građana u pluralnom, demokratskom društvu, onda si persona non grata. Jer, kao što nam je svima poznato, najbolji način da se riješe problemi je da se isti sakriju pod tepih i maksimalno ignoriraju. :D

Objavio/la MSKS prije 1 godinu 7 mjeseci #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.